Första snön

Nu är första snön fallen och imorgon är det november. H E R R E G U D. Men det ska bli mysigt med jul!

Jag har skickat in lite ansökningar till universitetet så eventuellt börjar jag plugga i vår. Tanken är att Wille ska in på dagis i början av januari men vi får se hur det blir med det. 

I helgas var vi på kryssning! Var jättekul men tyckte inte Tallinn var så särskilt mycket att ha. Vi hade inte kollat upp så mycket innan så vi gick bara på två mindre köpcentrum och sen gick vi tillbaka till båten. Var ju inget shoppingställe direkt, och kallt var det! Kan tänka mig att det är bättre där på sommaren. Men det var kul och skönt att komma iväg en sväng. Nu dröjer det nog ett tag innan jag vill åka utan Wille igen, saknade honom nämligen rejält. Särskilt på lördagkväll, men det gick bra :-) 

Till helgen sticker vi iväg igen, men denna gång tar vi ju med oss Wille. Vi tänkte åka till mamma/mormor i Örebro under helgen. Kul att hitta på nått och det passade bra eftersom Fredrik jobbar eftermiddag denna vecka (vilket betyder att han är ledig på fredag) och mamma också var ledig på fredag. Så det ska bli kul :-)

Nu ska jag strax krypa ner i sängen. Wille har börjat vakna tidigare, runt 6-6.30 så jag försöker komma upp i tid. Ska dessutom ut och springa intervaller imorn så det gäller att vara på g! 

Kram

Wille 1 år

Nu äntligen kommer en Wille 1 år. :-)

- Är just nu ca 79 cm lång och väger 13,6 kg. En stor grabb :-)
- Kan säga pappa, mamma, lampa, bmaaa (blomma), däää (där) och säkert nå mer jag glömt nu.
- Tecknar katt, gott, lampa, blomma, vovve, äta, snäll och ibland duktig på teckenspråk.
- Vill hjälpa till hela tiden, om jag ska plocka ur diskmaskin vill han ta ut alla grejer och ge till mig, och om vi har varit och handlat plockar han ut allt ur kassen och ska ställa in i kylskåpet. Min lilla hjälpreda :-)
- Tycker att det är kul att måla med kritor, även om det roligaste är att dra i sönder teckningen efter ett tag :-)
- Fortfarande väldigt nöjd och lättvindig. Charmar alltid alla när vi är och handlar. Han är som en magnet och folk drar sig till honom och pratar med honom hela tiden vilket han tycker är jättekul eftersom han älskar uppmärksamhet.
- Har på slutet börjat bli förbannad när han inte får som han vill. Då vänder han sig om och går några steg för att sedan skrika rakt ut och gärna slå med huvudet i något så det ska göra ont. Väldigt uträknande men försöker att ignorera det och istället ge honom mer fokus när han slutar skrika. Och det verkar som det funkar för nu de senaste dagarna har skriken blivit kortare och han har blivit som vanligt fortare.
- Sov för första gången i helgas utan mig och Fredrik när vi var på kryssning. Då passade mormor och moster Wille och det hade gått jättebra!
- Pratar i stort sett hela tiden. Han säger liksom " da da daa da da da daa daaa daa daa" väldigt ljust. Otroligt gulligt! Värmer liksom i hjärtat när han går runt och pratar för sig själv :-)

Tror det var allt jag kommer på just nu. Men som alltid fyller jag ju på igen om jag kommer på nått :-)

Tänkte lägga upp lite bilder med men sladden är på övervåningen och jag orkar verkligen inte hämta den så det får bli en bildbomb en annan dag!

Kram

Kalas kalas kalas!

Ja nu är det verkligen kalas var och varannan dag! Oktober är en månad då alla fyller verkligen, kul men det blir väldigt dyrt samtidigt. :P

Vi hade en jättemysig marten. Var nere på stan på lördagen och traskade omkring. Köpte inget särskilt, mer strumpor men annars inget speciellt. På söndagen åkte vi ner till stadsparken och matade ankorna och sen tog vi en sväng på tivolit. Vi vann 2 kg toblerone på första lottköpet, ganska sjukt! Men kul var det såklart! På söndag eftermiddag hade vi kalas för Wille. Han fick kläder, leksaker, duplo, traktor, böcker osv. Vi väntade med att ge våra presenter till honom tills födelsedagen och då fick han en bondgård med massa djur och lite böcker av oss med. Han är supernöjd med grejerna, leker jättemycket med det.

I helgas hade vi kalas för Wille igen eftersom inte alla kunde komma första gången. Då fick han ännu mer leksaker, strumpor och en pulka. Sen fick han presentkort till vinterskor (som vi har varit och köpt idag). Jättemycket bra presenter och herregud vad den lilla mannen blir bortskämd, inte bara av mig och pappa Fredrik ;-) Han var supernöjd! Han älskar att vara i centrum och det märks tydligt när vi har folk här :-)

Nu till helgen är det kalas igen. Först för pappa/morfar på fredag och sen för Fredriks bror på lördag. Nästa helg åker vi iväg på kryssning och det är med skräckblandad förtjusning jag skriver det. Har lite ångest över att sova ifrån Wille men tror säkert det kommer gå jättebra. Tror inte han kommer bry sig särskilt, han är nöjd när mormor och moster kommer och passar honom. Det är nog myyycket jobbigare för mig, men jag måste lära mig det så då är det ett bra tillfälle när vi ska iväg på kryssning. Har ju mycket annat att titta på osv då :)

Wille pratar jättemycket nu! Frågar man vart Wille är pekar han på sig själv och säger "där". Så go. Idag fick han som sagt ett par nya vinterskor och dom har han ju varit såå nöjd med så ikväll skulle han ha på sig dom. Och nu efter att ha fått nya skor fick han plötsligt ett väldigt intresse för skor så han var ute och greja i hallen jättelänge. La mina och Fredriks skor i hans vagn, skratta ganska gött när jag fick se det där sen. Undrar så vad han tänker när han gör sånt, vore kul att veta :-) Han ser så fokuserad ut!

Den 23/10 är det dags för bvc igen. Ettårskontroll. Är inte ett dugg orolig eftersom jag vet att han hänger med bra men det ska bli kul att se hur lång han är och vad han väger!

Annars här hemma är det bra med näästan alla. Lille Dixon är lite annorlunda. Kan inte säga att han är sjuk för det vet vi inte om han är. Var hos vetrinären igår eftersom han skriker till då och då och verkligen är mycket mer hängig. Han tog blodprov men dom visade ingenting men nu går Dixon på smärtstillande och blir det inte bättre, utan han fortsätter skrika då och då blir vi skickade till Karlstad för att röntga ryggen. Vetrinären pratade på att det eventuellt kunde vara diskbråck. Så nu är det strikt vila på den lilla herren och så får vi hoppas att han kryar på sig. Min lilla korv!

Nu ska jag gå och lägga mig, är jättetrött! Förstår inte varför för jag sover tillräckligt men undrar på om det kan ha och göra med att det är höst, huaa! Brukar bli trött när det blir så mörkt ute.

Godnatt, kram!

P.s Ska försöka få upp en "Wille 1år " i dagarna, kanske imorgon ;)

Oktober

Hejhopp!

Hejhopp!

Dåligt med inlägg men dagarna liksom flyter förbi och jag hinner inte med för fem öre. Om 6 dagar blir Wille ETT ÅRFörstår ni? För det gör inte jag. Men, känner ingen ångest nu. Det är så kul att se honom nu, en egen liten individ som förstår så mycket. Säger man "gå in i vardagsrummet och sätt på musiken" så gör han det på sin leksak. Samma sak när man säger att han ska gå och borsta tänderna, då går han direkt till toaletten. Vet ej om jag skrivit det men Wille går för fullt nu. Han tog ju förststegen 17 augusti och efter ungefär två veckor gick han på riktigt. Förra veckan gick han till och med utomhus med skor på sig. Vi var i stadsparken och helt plötsligt lämnade han mig i sandlådan och började jaga ankorna. Så gulligt! 

Till helgen blir det kalajs för Willis. Dessutom är det mârten så vi ska nog ut där och härja på lördag förmiddag. Premiär för Wille. Iaf i Arvika, i Årjäng var vi ju för två veckor sen :-) 

Nu ska jag lägga en beställning på Ellos tror jag. Är ju 40%+20%+fri frakt! Blir ju nästan inga pengar alls ;)

 

Kram

 


Namn: Matilda Eklöw
Ålder: 20
Bor: Arvika
Civilstatus: Förlovad med Fredrik

Övrigt: 20-årig tjej boende i de värmländska skogarna. Har nyligen flyttat till hus med min Fredrik och våra små hundar Dixon och Mayia. Den 30 september beräknas vår lilla kille i min mage titta ut I min blogg skriver jag bland annat om graviditet, hundar och renovering. Hoppas ni kommer trivas! Kram