Babymassage

Återigen har det tagit alldeles för lång tid sen senaste inlägget :( MÅÅSTE skärpa mig, bloggar ju för att Wille ska kunna läsa om sin utveckling när han sedan blir äldre. Så ja, vet att jag sagt detta fleeeera gånger men nu är det verkligen skärpning som gäller. Har börjat få in lite bättre rutiner på Wille nu och då är det lättare att blogga, när han sover alltså :)

Först och främst ska jag nämna att vi fått vår vagn! En Emmaljunga City Cross PP black/red fick det bli. Inte nån av dem på bilderna alltså. Har hört att Emmaljunga är barnvagnarnas rolls royce och jag får nog lov att hålla med. Är jättenöjd med vagnen och Wille ligger superskönt i den :) 

Idag har jag och Wille varit på babymassage. Var jättemysigt och Wille tyckte det var skönt. Han la av lite högre skratt då och då, så go! Nu ska jag försöka massera honom på detta vis en gång om dagen ungefär. 

I helgen var mamma här. På fredagen åkte vi till Charlottenberg och gick på centret en sväng. Köpte lite ljus, träningsbyxor och kuddfordral. Fredrik och Wille stannade i Åmot :) Annars gjorde vi inte så mycket under helgen. Mamma njöt av Wille såklart!


Wille myser i sängen med pappa och Dixon. Dixon är SÅ snäll och slickar Wille på händerna fastän Wille drar Dixon i morrhåren. Den hunden kommer få stå ut med mycket framöver :P



Jag älskar Dig så obeskrivligt mycket min skatt <3


Mums, handen är SÅ god!


Mysungen!



Dixon var go på bebisen redan när han låg i magen :)


Dixon var fin på jul


Och det var Mayia med såklart! Världens finaste hundar!

Nu smäller det som tusan i Wolles blöja och det börjar lukta skumt så dags att byta den blöjan tror jag :)
Kram

lite bilder :)

Lilla Wille cirkus 8 veckor gammal




Kläderna Wille fick i julklapp från min sida, känns som han har så han klarar sig ett tag :)



Mysungen i badet med mig för nån vecka sen :-)


Ska bli mycket bättre på att lägga in bilder! Fredrik ska fixa min dator under helgen (sitter vid hans nu) så den blir mycket snabbare. Då ska jag försöka bli bättre på att uppdatera och framförallt lägga in massa mer bilder. Så kul att ha och titta tillbaka på när Wille växer och blir större. '
Kram

Freeedag

Fredag! Äntligen :) Älskar fredagar, är väl fredagsmyset jag älskar mest kanske :-) Ikväll blir det som vanligt tacos! Varför bryta ett vinnande koncept liksom.. Men först är det träning som står på schemat. Var iväg och tränade igår med och jag är såååå trött idag. Willeman har börjat härja mer på nätterna. Inte att han vaknar direkt men han slänger med huvudet fram och tillbaka så jag vaknar.. Det har resulterat i en halvdöd morsa idag! Men drack en hink med kaffe i morse så det ordnade sig.

Wille sov rekordlänge i vagnen igår! Efter att jag och han varit ute och gått i cirkus en timme sov han nästan tre timmar till. Alltså fyra timmar i rad! Och när han vaknade var han inte ens hungrig. Det gick typ en timme och dåå ville han ha mat. Halleluja säger jag bara, det går framåt. Tur är det för jag börjar helt ärligt bli gryyymt trött på att amma i och med att han har velat gjort det så ofta. Men nu får vi hoppas det är påväg mot rätt håll. Jag har iaf bestämt mig för att börja med smakisar vid 4 månader. Vet att många tycker man ska vänta tills de är 6 månader men jag vet många som börjar vid 4 och det verkar gå bra för de bebisarna med!

Har fortfarande inte bestämt vilken färg det blir på vagnen,  men eftersom vi ska beställa idag måste jag snart bestämma mig.. Världens största ilandsproblem ;P

Nu ska jag nog ta en kaffekopp och en banan, så jag överlever eftermiddagen. Vid fyra kommer Fredrik hem och då ska jag försöka ha maten klar så jag kan åka och träna direkt =]

Kram

barnvagnsångest

Ja jag känner ångest. Är nog världens löjligaste människa men jag kan inte bestämma vilken färg vi ska köpa på vagnen :( Fredrik tycker båda är fina så för honom spelar det ingen roll men jag vill verkligen vara säker på färgen, eftersom vi tänkt ha denna vagn länge. De vi väljer mellan är alltså: 



Emmaljunga City Cross PP Black/lime


eller


Emmaljunga City Cross PP Black/blue


Är helt säker på att det blir en Emmaljunga iallafall. Bättre och snyggare vagnar finns inte tror jag :-) City crossen har jag hört väldigt mycket positivt och det var denna jag ville ha från dag ett, när jag såg pluset på stickan.

Hmm.. Om jag bestämmer mig för den blåa får vi den redan nästa vecka, men den limegröna tillverkas v.6 och den får vi isf vecka 7. Det spelar ingen roll för bråttom är det inte. 


Annars då... Torsdag idag och veckorna går huuur fort som helst. Wille blir 15 veckor på lördag och jag undrar vart tiden tar vägen? Det märks att han blir större och större. På morgonarna nu tycker han om att bara ligga och prata i typ en halvtimme innan vi går upp. När han var "liten" ville han alltid bli upplyft så fort han vakna, då skrek han. Men imorse vaknade han med ett vrål och sen snackade han på som tusan. Så skönt eftersom jag själv inte säger nej tack till att ligga och dra mig i sängen en stund innan jag går upp. :-)
Än så länge har vi inga planer i helgen. Vill bara ha vår så vi kan börja vara ute mer! När det är kallt och grått blir man ju så sjukt omotiverad :( Försöker dock komma ut en stund med Wille varje dag ändå. Igår satt han i bärsele när vi var ute på en promenix med hundarna. Men idag tror jag vi tar en tur med vagnen. Fast det får bli i eftermiddag när det är dags för eftermiddagslur :-)


Förresten! Idag är det exakt ett år sen jag tog första graviditetstestet. Köpte två stycken Clearblue på apoteket och testade. Erika var hemma hos mig då. Jag kommer ihåg att jag var så säker på att jag var gravid, men ingen trodde mig. Jag och Erika var och fikade på Sunday. Men jag orkade inte äta nått för jag var helt kallsvettig och mådde illa. När vi varit där gick vi och köpte testen sen gick vi hem och jag testade. Det visade bara ett streck från början men efter en stund kom det ett svaaaaagt streck till. Jag trodde ju inte på detta efterso, det var så himla svagt. Så jag testade med det andra efter en stund (sjukt onödigt men jag var ju grymt nervös) och det gav exakt samma svaga streck efter en stund. Nä vafan tänkte jag, då går jag och köper Clearblue Digital (som det står antingen gravid eller inte gravid) och på det stod det inte gravid. Nähä tänkte jag, då var det väl inte så då. MEN, fyra dagar senare mådde jag fortfarande konstigt och jag och Fredrik var på stan och bestämde oss för att köpa ett Clearblue digital till. Vi gick hem och testade och nog tusan stod det gravid. Jag var då i vecka 5. Jag ringde mamma direkt och berättade. Sen tog det en stund innan vi berättade för de andra.
För ett år sen idag kunde jag aldrig tro att jag skulle sitta här med en snart 15 veckors bebis, men gud vad jag är sjukt tacksam! Klart som tusan det är jobbigt ibland, men när man sen ser det där tandlösa leendet som kommer ibland är det ju ändå värt det, tusen gånger om! Jag är världens stoltaste mamma och jag är så tacksam för att jag får chansen att vara mamma, jag vet att det inte är en självklarhet.


Nu hör jag Wille snacka i vagnen så nu vill han nog upp och leka :-)

Kram

120115

Hej!

Ska alldeles strax hoppa ned i sängen. Wille ska få ny blöja först bara. 

Nu har jag äntligen kommit igång med träningen. Imorn ska jag köpa kort och från och med nu har jag och Erika tänkt träna varannan dag. Nu ska alla extrakilon bort!
Vi har dessutom bestämt oss för att byta vagn. Den vi har nu är så tung och klumpig så jag vill antingen ha en Emmaljunga Nitro city eller en city cross. Ska ringa till Babyproffsen i Karlstad imorn och höra vad dom har hemma. Det var ju en Emmaljunga jag ville ha från början så det ska bli skönt att få den nu. Otroligt fina och sköna vagnar. Väger bara 13 kg! Superduper! Tror Wille kommer trivas ypperligt i den :-)
Nu blir det sängen, imorn ska F fixa min dator så det kommer nog bli lite mer inlägg framöver :-)



Kram

Hejhopp! Jag och Wille sitter i soffan oc...

imag0379-1 (MMS)

Hejhopp! Jag och Wille sitter i soffan och ser på skidskytte. Fredrik håller på och lagar tacos nu, ska bli såå gott! Ska tända massa levande ljus också så det blir riktigt mysigt. Eftersom det är röd dag imorn är F ledig. Får se vad vi hittar på då. Ska iallafall ut på den dagliga promenixen :-) Sitter och funderar på hur jag vill göra om här i vardagsrummet nu. Övervåningen ska självklart bli klar först men det är ju så kul att sitta och klura på hur man vill ha det. Är ju helt nerkärad i pärlspont men det kommer bli sjukt mycket brädor att måla, kvistlacka osv. Är dock säker på att det blir pärlspont i köket, och ljusa köksluckor. Till sommaren ska jag måla panelen i trappan ned till källaren. Nu är det vanlig fura men till sommaren ska det bli vitt! Även trappen ska målas, jag vill ha vit och Fredrik vill ha svart, så vi får väl se hur det blir. Trappen till övervåningen ska också målas, och så ska det tapetseras där med. Egentligen skulle jag vilja ha vitlaserad panel i trappen men jag vet inte om det blir för mycket träväggar överallt då.. Det får jag klura vidare på. Nu ska vi käka tacos :-) Kram


Hallå där! Har nyss varit på Ica och hand...

imag0304-1 (MMS)

Hallå där! Har nyss varit på Ica och handlat lite. Blöjor, frukt och lite frukost bland annat :-) Idag har vi varit ute och gått igen, blev strax över 6 km. Väldigt skönt. Var dock svårt att gå jättefort, eftersom det är sjukt halkigt ute. Är så kul att vara ute och gå med Wille nu, för nu kan han vara vaken i vagnen och ändå nöjd. Har höjt ryggstödet lite på liggdelen så han kan se mer och då blev det genast mycket roligare att åka vagn! Är sugen på att städa bort julen nu. Nog för att det är mysigt, men nu börjar jag bli trött på det röda och vill ha det neutralt igen. Får ta bort det till helgen. Ska dessutom tvätta sofföverdragen och alla kuddar och filtar. Känns som det behövs. Nej nu börjar jag bli grymt trött men kom på att jag inte drack kaffe på maten förut så där har vi nog boven i dramat. Nu;en stor kopp svart kaffe, mums! Kram


Bada

Tänka sig! Det blir hela två inlägg idag, jag är på gång ;)

Sitter här med blött hår efter en låååång dusch. Satte på massagestrålen och spolade med röööhett vatten i pannan i typ 10 min när jag duschade förut. Trodde nästan jag skulle dö, glömma bort att andas för guuudihimmel vad skönt det var. Innan duschen badade jag med Wille. Myspys! Pappa Fredrik var med och tog kort :-)

Har även tränat lite på kvällen, känns i (dom vilande!!!) magmusklerna :-9 Beach 2012 here i come liksom :)

Fredrik ligger och ber om att jag ska hälla upp ostbågar åt honom, men icke sa nicke! Endast på helgerna har vi (jag) sagt och då bör han hålla det med. Haha. Vet ju att han egentligen vill, men har svårt att stå emot godsakerna bara..

Nu ska vi strax gå och lägga oss, Fredrik sover nere i sängen ändå inatt, så får vi göra i ordning rummet uppe eller nått. Måååste få sova bättre snart, innan jag storknar av antingen sömnbrist eller ryggont :)

Kram




På denna bild är Wille bara en vecka gammal, så liten minibebis <3

Powerwalk

Idag blev det en powerwalk på nästan 7 km, härligt. Wille var vaken första delen av promenixen men efter nån km orkade han inte hålla sina blå öppna utan somnade skönt och sover än! Helt otroligt. Jag har hunnit varit ute med hundarna, kissat, ätit mat, förberett middagen, och nu sitter jag och dricker kaffe. Så skönt när han bestämmer sig för att ta längre powernaps. Jag hinner få mycket gjort och när han vaknar är han en utvilad nöjd bebis. Garanterat hungrig, men mat finns det ju så det räcker och blir över. Höhö.

Wille sover bra på nätterna nu. Jätteskönt. Dock sover jag sjukt dåligt ändå för vi har en 1.60 säng och Fredrik tar typ halva = 80 cm över till mig och Wille. Eftersom jag är rädd för att Wille ska få täcket över sig eller att jag ska komma åt honom när jag vänder mig vill jag inte ligga för nära så vi delar på typ 80 cm just nu. 40 cm säng. Jag ligger på alla möjliga olika sorters vis, sjukt obehagligt men man måste liksom ta vara på den sömn man får. Så i morse vaknade jag skittrött men var tvungen att gå upp då jag fick så ont av att ligga ned. Vi har en 1.20 säng i gästrummet på övervåningen så jag ska tvinga Fredrik att ta ner den nu, då får vi 2m säng, skööönt. Måste dock köpa nya ben till den då, men det får det vara värt. Fredrik skulle åka in på Jysk sen när han slutat och se om han hittar några. Annars får antingen jag och Wille eller Fredrik gå upp och lägga oss, och det känns inge vidare att sova ifrån varandra när man inte gjort det på snart 2 år =(

Ikväll ska jag bada med Wille! Funderar på att bubbla lite men tror Wille får avstå bubblorna så jag får sätta på dom efteråt =)

Nu får jag försöka hitta på nått, Wille sover liksom än. Man vet inte vad man ska göra när man får så mycket tid helt plötsligt ;-) Får bli lite mer kaffe först så får vi se vad jag hittar på sen!
Kram


Namn: Matilda Eklöw
Ålder: 20
Bor: Arvika
Civilstatus: Förlovad med Fredrik

Övrigt: 20-årig tjej boende i de värmländska skogarna. Har nyligen flyttat till hus med min Fredrik och våra små hundar Dixon och Mayia. Den 30 september beräknas vår lilla kille i min mage titta ut I min blogg skriver jag bland annat om graviditet, hundar och renovering. Hoppas ni kommer trivas! Kram