Påskhelgen

Huuuualigen vilken helg. Vi har varit lite här och där och nästan ingenting hemma. Vi har bara sovit här, annars har vi varit ute på vift hela tiden.

I torsdags åkte vi till Ludvika direkt efter jobbet. En v70 diesel och jag måste säga att det är så fruktansvärt mycket roligare att tanka nu när det inte är 250 hk + automat som i den andra bilen. Den drar nå otroligt och eftersom jag hatar att lägga ut pengar på bensin passar den bilen inte mig alls, även om jag tycker om den :) Men nu åker vi billigt och det är som sagt väldigt mycket roligare.

Marcus och Lina var snälla och blev med oss till Ludvika så vi slapp köra själva hem :) Blev en riktigt rolig dag!

I fredags var vi ute i Åmot, Fredrik grejade med bilen och jag låg mest i solen, riktigt skönt. Sen var vi i Charlottenberg en tur och handlade och på kvällen blev det grillpremiär för oss. Mycket mycket gott :)

I lördags åkte vi till syrran i Örebro. Mamma hade kommit dit också och lagat massa god påskmat. Mammas mat är absolut den godaste! Efter maten åkte vi till Marieberg köpcenter och shoppade lite. Jag hittade (som vanligt) lite inredningssaker som jag packat ner och ska inviga i huset :) Veckorna går så fort nu och nu är det inte länge kvar tills flytt. Har lite småpanik eftersom vi har så förbannat mycket grejer som ska packas ned, men det ska nog gå bra!

Igår va vi i Höversjö och åt mat med min släkt, mycket gott. Efter det var vi bjudna på mat till Fredriks mormor/morfar. Blev grillat igen, väldigt gott! :) Idag har vi varit i Åmot hela dagen. Jag tänkte ta tag i solningen på allvar idag men självklart var solen lika mycket i moln som utanför idag, så tyyyypiskt. Jag fick dock läst väldigt många sidor i The Carrie Diaries som handlar om Carrie ifrån Sex and the city och hennes liv innan serien. Mycket mycket bra bok.

Jag började dessutom läsa "Dyngkåt och hur helig som helst" igår av Mia Skäringer. Hitills har jag bara läst ungefär 30 sidor men herregud vad mycket kloka saker hon säger. Personligen tycker jag nog det eftersom jag är så fruktansvärt impulsiv själv, men samtidigt tycker jag verkligen att det hon skriver stämmer. Man bör tar vara på livet nu. Här är i alla fall lite av vad hon skrivit

"Det går inte att tänka igenom allt alla gånger. Jag vet folk som tänker igenom livet istället för att leva och när de väl tänkt färdigt är allt för sent. Det blev inga barn. Inga resor. Inga fester. Men allt blev oerhört genomtänkt. Som en stor Jönssonligeplan. Utritat och planerat in i minsta detalj. Men förberedelsen gjorde att livet körde om. Förbi. Bort i tvåhundra kilometer och kom aldrig tillbaka. Man har ju typ en chans på sig och ingen repris på nätet (om man inte tror på reinkarnation och tröstar sig med att man minsann ska våga lite mer i nästa liv). När jag blev gravid var jag mitt i en utbildning, tjugotre och totalpank. Klart jag behöll barnet. Klart jag stannade bilen och klev ur. Klart jag sket i utbildningen. Jag blev helt jävla överlycklig för att jag kunde bli gravid eftersom jag strulat så mycket med min kropp i tonåren. Två år senare kom mitt andra. Och jag är så glad för att jag aldrig tänkte igenom någonting. "

Åh jag tycker det är så bra! Folk går verkligen omkring och oroar sig alldeles för mycket, saker och ting löser sig. =)

Nu ska jag alldeles strax hoppa i säng, är jättesleten och imorgon är det dags för jobb igen.

Och imorgon ska jag verkligen försöka orka lägga in lite bilder på bloggen, har allt tagit en del men får aldrig tummen ur och lägger in dom på datorn. Men imorgon så ;)

Kram

Powerwalk!

Har precis kommit hem från en timmes powerwalk runt stan med Erika. Mycket skönt och mycket välbehövligt! Ska försöka komma ut och gå fort minst en timme varje dag, det är ju faktiskt bara skönt. Plus alla turer det blir med hundarna, då kan man somna med liiite bättre samvete, höhö.

Ska strax hoppa in i duschen, ska bara äta nått först. Har haft svårt att äta idag, inte varit hungrig på länge. Tog en banan förut men det var liksom det jag fick i mig. Kände mig så himla mätt. Ska försöka äta lite mer nu så får vi se hur det går :)

Gud va varmt det varit idag! Är så svårt att klä sig för det känns liksom tidigt att börja ta av sig, men egentligen är det ju inte det för det är ju verkligen jättevarmt. Måste ta och åka och handla lite chinos till helgen. Mina jeans börjar bli trånga nu och jag tror jag haft lite ont i magen idag pga för trånga byxor. Då är ju chinos bra, de är tunna och man kan ha ett par riktigt stora :)


Nu ska jag äta nått, tror faktiskt jag börjar känna mig hungrig! Halleluja! =)


Kram

Sol!

Vilket underbart väder! Man känner verkligen att sommaren bara kommer närmare och närmare och det är så härligt. Jag har ganska nyss varit ute och gått en långpromenix med Erika och hundarna i stan. Superskönt.

Fredrik är och jobbar idag, gött för honom att få extra komptimmar så han kan ta ut lite fler dagar ledigt i sommar. =) Funderar på att göra något vettigt här hemma men jag vet liksom inte vad det skulle vara. Städat är det redan, nybäddat också.. Tvätt finns det säkert att ta tag i men det vill jag verkligen INTE! Blä för att tvätta :P

Äntligen påsk nu till helgen. Påsken var allt väldigt sent i år men det positiva med det är ju att när den är över så är det inte många månader kvar till maj, och då är det ju så gott som sommar.. Nästan iaf ;P På påsk ska vi åka till Örebro, blir nog på påskafton. Mamma kommer till syrran så vi tänkte ta och åka dit vi med och äta lite påskmat och så, blir mysigt :) Sitter även och kikar på gungstolar på blocket. Fanns några jättefina i Örebro så kanske får jag med mig en sån hem också. Tycker det är så fint att ha en vit gungstol med någon fin kudde i hörnet på ett rum. Kommer bli superfint i vårt hus! Vi kikar också efter utemöbler på blocket, även det fanns det mycket fint i Örebro. Och jag kollar även efter köksbord med tillhörande stolar + kökssoffa. Har lust att köpa nå gammalt slitet och måla det vitt. Vi får se vad vi hittar för kul till helgen, ska iaf bli jättekul att komma iväg en sväng även om det bara är 18 mil typ =]

Helgen har varit lugn. I fredags var vi i Åmot och åt tacos, sen åkte vi väl hem runt 22. Igår gjorde vi hemmagjord pizza och fruktsallad till efterrätt och sen såg vi på film. Och idag har vi inte gjort så mycket, Fredrik har rensat lite bland papper och jag har plockat lite här hemma! Måste erkänna att jag inte är direkt sugen på att göra det fint här hemma nu, när man ändå snart ska flytta, det känns så meningslöst på nått vis. Men nu är det faktiskt inte så länge tills vi flyttar så det är bara att hänga i! Vi har redan börjat kika runt lite på tapeter. I sovrummet ska vi ha en vägg med vit träpanel och sen nån mörkare beige/brun tapet runt om. Såg en tapet i ett avsnitt av Arga Snickaren som både jag och Fredrik föll för så den får vi försöka fixa. :)

Nu ska jag sätta på lite Sex and the city, var alldeles för länge sen jag såg de avsnitten nu =P

Kram

Final!

Ja idag är det ju faktiskt final i hockeyn. Självklart hejar jag på Färjestad och nu är det inte länge kvar till nedsläpp :) Ska nog strax åka och köpa lite vindruvor och kanske lite melon till hockeyn, har liksom blivit tradition med sån mysmat när vi ser på hockey :)

Har jobbat hela dagen idag, började nio och slutade fem då sista barnet gick hem. Var nämligen jag som hade stängningen idag. Imorgon är det fredag - igen! Helt otroligt vad fort veckorna går just nu alltså. Halva april har snart gått och jag har inte hängt med överhuvudtaget.

Och nästa vecka är det äntligen påsk! Jag älskar påsk :) Massa god mat, godis och bara så härligt att man då vet att det inte är alltför länge kvar till sommaren!


Mayia började löpa för en 1½ vecka sen typ och det har varit sååå synd om henne. Hon har verkligen inte fattat alls vad som händer med henne och Dixon har tyckt att hon varit jättejobbig. Som tur är börjar det gå över nu, hon är mycket lugnare  iaf. Nu är det iaf snart gjort för denna gången och då är det ju ett tag kvar tills nästa gång :)

Nu ska vi ta en tur i det härliga vädret innan hockeyn.

Kram

Bomben

Nu var det några veckor sen jag skrev igen. Lovar mig själv varje gång jag börjar blogga att jag ska göra det regelbundet men det blir liksom aldrig att jag orkar :P Har dock fått lite skäll för att jag varit lat så jag tänkte att jag får försöka ta tummen ur och skriva lite då och då.

Är säkert ingen som missat att jag är gravid. Jag och Fredrik valde att gå ut med det på facebook för att vi ville att alla i vår omkrets skulle få reda på det av oss och inte genom massa rykten. Därför ansåg vi att facebook var ett bra sätt, även om det kändes lite konstigt att släppa bomben bara sådär! Självklart visste vår familj och släkt om det tidigare.

Vi båda ser fram emot detta väldgit väldigt mycket. Det blev tidigare än både jag och Fredrik tänkt oss men det gör oss ingenting, det känns så bra. När jag var hos barnmorskan första gången räknade hon ut att bf var den 24 september, alltså på Fredriks födelsedag. Bara en sån sak tyckte vi var ett tecken på att detta verkligen var rätt för oss :) Sen vet vi ju båda att det sällan blir på bf, men ändå, så häftigt att det vart just den dagen, vad är oddsen för det liksom! Blev dock tillbakaflyttad på kub-testet så det blir nog ett oktoberbarn istället, en martensbebis kanske =) Det spörs! Bara att hålla alla tummar och tår för att allt går som det ska, men det får vi tro.

Jag trivs otroligt bra på jobbet och veckorna går så otroligt fort. Men mig gör det inget, närmare flytt till huset och närmare hösten :) Nu är det inte så länge kvar till 7 juni då vi flyttar. Ska bli jättespännande! Man känner sig verkligen instängd i en lägenhet när våren kommer och solen börjar komma fram. Så jag längtar verkligen efter att få sitta på altanen och njuta av att kunna vara ute på VÅR trädgård!

Nu blir det en dusch och sen Grey's Anatomy, får se om min man ser på det med mig, annars tar jag med mig Dixon och Mayia och myser ner mig i sängen :)

Kram


Namn: Matilda Eklöw
Ålder: 20
Bor: Arvika
Civilstatus: Förlovad med Fredrik

Övrigt: 20-årig tjej boende i de värmländska skogarna. Har nyligen flyttat till hus med min Fredrik och våra små hundar Dixon och Mayia. Den 30 september beräknas vår lilla kille i min mage titta ut I min blogg skriver jag bland annat om graviditet, hundar och renovering. Hoppas ni kommer trivas! Kram