Nagelförlängning

Hejhopp!

Här är allt fint. Idag har jag unnat mig lite vardagslyx, har gjort nagelförlängning med fransk manikyr. Blev jättefint. Man känner sig så mycket fräschare direkt, jag tycker det gör jättemycket om man har fina naglar!

Idag har jag gjort nått annat kul med! Jag och Johanna var nere på Resia och bokade kryssning till Tallin den 26e oktober. Det är vi två och Petter och Fredrik som åker. Ska bli skitkul att komma här ifrån en sväng. Vet att jag kommer sakna Wille som tusan, blir ju första gången vi sover utan honom. Det ser jag egentligen inte fram emot men jag vet ju att det måste hända nån gång framöver, och då är han ändå över ett år. Plus att han inte kommer behöva vara någon annanstans för mamma/mormor kommer hit och är barnvakt. Så Wille får ju ändå vara hemma. Är ju lite tryggare för honom. Så jag tror det kommer bli jättebra. Fredrik får detta i födelsedagspresent av mig när han fyller år på måndag =) Dock vet han redan om det eftersom jag inte vågade boka utan att han visste det eftersom han måste ta ledigt och så!

Imorgon ska jag till tandläkaren, hualigen! Inte något jag ser fram emot men jag ska be till gudarna att jag inte har nått hål. Hoppashoppas! Efter tandis ska jag direkt till Erika för lite mer vardagslyx, klippning och färgning. Får se vad det blir för nått kul :-)

Till helgen är det kalas för Fredrik på lördag. På kvällen kommer Petter&Johanna hit så vi ska bjuda på lite mat :) Ska bli kul :)

Nu ska jag fortsätta se på Svenska Hollywood och den fantastiska Gunilla Persson, hon skrämmer snäppet mer än tandläkaren ;)

Kram


Nya naglarna :-) 

Wille 11 månader

Nu har vår prins blivit hela 11 månader! Inte ens en månad kvar tills han blir ett år. S J U K T !

Wille 11 månader:
- Har verkligen fått en egen vilja, blir jättearg om han inte får göra det han vill. Dock brukar det gå över efter ca 1 minut :) Men detta gäller mest mig, han testar alltid mamma extra mycket ;)
- Går många steg! Nu kan han ta sig från en vägg i rummet till en annan.
- Kan resa sig utan att hålla i något.
- Vi var på bvc dagen innan han blev 11 månader och han vägde då 12660g och var 77 cm lång. Stora killen!
- Älskar att vara ute i trädgården och leka.
- Har varit hos både morfar&märit och farmor&farfar när inte jag och Fredrik har varit med och det har gått jättebra.
- Har en stolpe med ringar runt som han plockar av och på hur lätt som helst, blev lite förvånad när vi var på bvc och de sa att det är på 18-månaders kontrollen dom testar det, och det har han kunnat gjort bra länge :)

Det var allt jag kom på för stunden, men som vanligt fyller jag på om jag kommer på mer.

Willis ligger och sover i vagnen i vardagsrummet nu. När han vaknar ska vi ta på oss och gå ut och leka. Han är lite snuvig men på bättringsväg och jag tror både han och jag mår bättre av lite frisk luft. Man känner sig som en zoombie när man inte fått frisk luft om man är van att få visst mycket varje dag.

Willis var på akuten i söndagskväll. Jag var hos pappa&märit och Fredrik och Wille var i Åmot men när de kom hem kom dom och hämtade mig och jag såg direkt på Wille att han inte var pigg. När han sen skulle somna tog det väldigt lång tid och han verkade väldigt orolig. Till slut somnade han men vaknade efter någon timme och skrek. Fredrik sprang upp till honom och jag hörde att han grät på ett väldigt konstigt sätt. Sen kom Fredrik ner med honom och då ser jag ju att han inte får luft. Han har spytt massa slem så pyjamasen är sjöblöt och han har panik eftersom han inte får luft. Jag fick ju också panik och Fredrik med men jag säger till Fredrik "ring 911". Märks att man sett för mycket på amerikanska serier, hehe. Vi ringde 112 och sa beskrev allt men Wille hade till slut lugnat sig och började andas mer normalt. Men det hördes att han fortfarande var tät i bröstet så de ville skicka ut en ambulans ändå. Så de kom och hämtade oss. Wille var jätteledsen i ambulansen, och han gråter så sällan så när han är såhär ledsen vet man att det är något som inte står rätt till. De hörde att han var lite tät men vi fick åka hem efter att de kollat honom ordentligt. Han sov sen näära mig under hela natten i vår säng. Han vaknade flera gånger och fick sådär svårt att andas igen, en gång var jag så nära att gå och väcka Fredrik och säga att vi får åka in igen, men det avtog igen. Nu har det varit bättre de senaste dagarna men han är fortfarande snuvig och lite hostig. Dock har han inte nån feber nu så det är ju skönt.

Trots att han har varit sjuk och verkligen inte mått bra har han ändå varit jätteglad. Så jag ska aldrig mer gnälla när jag är sjuk. För orkar han vara så glad och nöjd trots nästan 39 i feber så ska tametusan inte jag gnälla heller! Jag beundrar verkligen honom, och jag är så stolt över att få vara hans mamma. Han är det finaste jag har <3


Tvätt tvätt tvätt!

Hajhopp!

Onsdag och redan mitten på veckan. Huualigen vad dagarna springer iväg. Är underbart väder ute, solen skiner och det blåser friskt! Jag har hängt ut tvätt och så fort jag åkt och köpt lite mer sköljmedel ska jag tvätta en maskin till. Vi har köpt en ny tvättmaskin, en svart 8 kgs Cylinda. Fungerar superbra och det är så mycket roligare att tvätta när det går så lättvindigt. Vår förra stängde av sig då och då så man var tvungen att passa den varje halvtimme typ. Och glömde man det kunde man komma ner fem timmar efter man satt på den och det stod att det fortfarande var 35 min kvar. Sjukt störande! Men som sagt, nu har vi en ny stor och det är underbart! :D Visste inte att man kunde bli så glad för en tvättmaskin men det kunde man visst ;-)

Annars idag har vi inte så mycket planer. Ska åka och handla och beronde på om Fredrik ska ha bilen till jobbet så kanske vi åker ner till stan i eftermiddag. Vi har nämligen bara en bil nu eftersom vi krockade med ett rådjur förra veckan. Lite jobbigt men vi får försöka fixa den andra bilen så fort som möjligt. Skulle vara 50 timmar på ett dygn istället, tiden räcker liksom inte till!

Tanken är att Fredrik och hans kompis ska börja byta tak här hemma till helgen så vad jag och Wille ska hitta på då återstår att se :-) Blir nog nån tur någonstans.

Måste ta och baka lite någon dag med. Och frysa in så vi har när vi får fikagäster :-)

Nu tyckte jag att jag hörde Willis vakna i vagnen ute så nu är det dags för en sen lunch för den lilla mannen!

Kram

Gung gung är kul : ) 

September

Ja nu är hösten här. Känns i luften att det är kyligare men jag tycker det är skönt. Särskilt när det är så härligt väder som det har varit idag. Hellre en kylig fin höst än en regning varm sommar. Man får försöka se positivt på allt :-) Och med hösten kommer det alltid så mycket fina kläder i affärerna, och det är ju såå kul!

Här hemma är allt bra. Vi är fortfarande i renovering men nu har jag målat dörr och fönsterforder och taklister vilket betyder att vi är i slutklämmen. Känns otroligt skönt och jag är så nöjd med hur det blir. Blir så himla bra. Å så kul att jag och Fredrik har åstadkommit detta i stort sett helt själva. Vissa saker har vi fått hjälp med men det mesta har vi faktiskt gjort själva. Fredrik är otroligt duktig!

Wille ligger och sover nu och jag har precis rivit tapeter i andra delen av vardagsrummet. Tog dock en paus nu och skrev sms till F och fråga om vi inte ska sätta gipsplattor på istället. Är sjukt ojämn vägg och all gammal tapet sitter löst så vi kommer nog behöva spackla hur mycket som helst där sen. Men vi får se vad han svarar =)

Om 5 dagar blir vår Willis 11 månader! EN MÅNAD KVAR TILL ETT ÅR! Kan ni förstå det? För det kan inte jag. Han föddes ju liksom igår. Otroligt. Tiden går så fort men för varje dag ser man mer och mer hur han utvecklas och får en egen personlighet. Han har fått ett jäkla humör, undra vem det är ifrån ;-)

Nä nu ska jag slappa i soffan! Sen blir det nog sängen tidigt, är så skönt att komma upp i tid på morgonen och känna sig pigg! Har ju en del målning kvar så det gör jag nog färdigt imorgon om vädret tillåter :)

Kram

Tänk att skrutten har varit såhär liten! Finaste unge <3


Namn: Matilda Eklöw
Ålder: 20
Bor: Arvika
Civilstatus: Förlovad med Fredrik

Övrigt: 20-årig tjej boende i de värmländska skogarna. Har nyligen flyttat till hus med min Fredrik och våra små hundar Dixon och Mayia. Den 30 september beräknas vår lilla kille i min mage titta ut I min blogg skriver jag bland annat om graviditet, hundar och renovering. Hoppas ni kommer trivas! Kram