20110927

Godkväll! Ligger återigen i sängen och ska strax sova. Är jättetrött idag och har ont typ överallt. Var hos barnmorskan i morse och allt såg jättebra ut, skönt! :-) Under dagen idag har jag inte gjort alls mycket. Körde Fredrik till jobbet så var vaken tidigt och somnade sent igår vilket gjorde att jag sov alldeles för få timmar inatt. Vid lunch var jag därför trött som en gnuu och somnade skönt på soffan. När Fredrik slutade åkte vi till Charlottenberg och handlade lite. Har nu allt som behövs till bb vilket är väldigt skönt :-) Imorn ska jag dra igång storstädning här hemma tänkte jag. Skönt att ha det klart när prinsen kommer. Sen när Fredrik slutat ska vi till Åmot en tur. Fredrik ska sätta fast xenon-ljus på vår bil :-) Åååh förresten, vi var med om nått såååå läskigt idag. Höll på att krocka med en stor älg. Blev så rädd för det var verkligen sjuuukt nära. Men vi hade tur! :-) Nu ska jag somna in bredvid min snarkande man :-) Godnatt, kram!

20110926

Hej! Ligger i sängen och ska alldeles strax somna. Är superduper trött trots att jag sov till över tio i morse. Idag har vi varit på den andra och sista delen på föräldrautbildningen. Är faktiskt väldigt glad att vi tog vara på chansen och gick dit. Mycket av det barnmorskan sa hade jag hört förut men det var ändå en hel del som jag inte hade en aning om. Känner mig inte alls spänd inför förlossningen utan tycker bara att det ska bli otroligt spännande. Och jag trodde då aldrig att jag, den som hatar sjukhus mest av allt skulle säga så, men det är så jag känner. Det har hänt mycket under dessa nio månader. Från att förr knappt klarat av att ta blodprov utan att svimma till idag, när jag faktiskt kan gå till verkstan ensam och ta blodprov och sen bara gå därifrån. Kan låta som en liten skitsak för många men för mig är det riktigt skönt att inte längre känna sig så rädd för allt som har med sjukhus att göra. Och jag tror säkert att detta har hjälpt mig inte känna mig rädd inför förlossningen heller. Idag är det fyra dagar kvar till bf. Nu kan han verkligen komma när som helst. Hoppas hoppas vi inte behöver vänta på honom allt för länge! Imorgon ska jag upp till barnmorskan. Får se om vi tar en tur till Charlottenberg när Fredrik slutat eller om vi går en sväng på stan här. Ska köpa ett par mjukisbyxor som ska med till bb. Kommer säkert bo i mjukisbyxor framöver och då kan det vara skönt att ha ett par som är någorlunda fräscha, om nu mjukisbyxor någonsin är det ;P Nu snarkar min man så härligt här bredvid så nu får jag och försöka sova jag med :-) Godnatt, kram! ( går inte trycka på enter och göra radbyte när jag skriver från mobilen så det får ni ha lite överseende med ;-)

20110921

Jag är helt sluuut! Har varit på köpcentret i Charlottenberg med Erika nu under kvällen. Vi var bara där en timme men det räckte för att mina fötter skulle bli helt förstörda typ. Mer svullna än nånsin och det är så jobbigt. Har fortfarande inte hittat någon present till Fredrik och ångesten blir större och större :( Men, jag ska inte ge upp :P Får ge mig ut ännu en gång imorgon och då MÅSTE jag hitta nått. Sen när jag hittat presenten så svär jag på att inte ge mig ut i en enda affär igen innan prinsen tittat ut.

Nää, nu får det nog snart bli sängen tror jag. Är såå trött. Problemet när jag lägger mig innan Fredrik kommer hem är att jag brukar vakna när han kommer och få jättesvårt att somna om. Tror dock jag struntar i det idag och går och lägger mig ändå. Bara att hoppas på att jag kan somna om. Annars finns ju alltid Wordfeud ;-)

Godnatt, kram!

20110920

Har tänkt mig att jag ska försöka blogga lite varje dag, men herregud vad dagarna går fort! Ändå gör jag inte så mycket vettigt om dagarna. Vet inte vart tiden tar vägen :-)

20 september idag.. 10 dagar kvar till bf. Får väl se om vår parvel bestämmer sig för att kika ut tidigare eller senare. Hoppas ju såklart på det förstnämnda!

På lördag fyller min man 22 år. Men vad ska man köpa till någon som i stort sett har allt? SÅ SVÅRT! Har aldrig haft så mycket ångest, jag brukar vara ganska bra på att hitta presenter men till Fredrik är det nästintill omöjligt. Men, än har jag ikke gett upp hoppet. Har två dagar till på mig, så nått ska jag allt hitta på.

Idag sov vi till 12!!!! Kan ju dock tillägga att jag endast sov mellan 2-6 och sen 9.30-12.00. Så det var ju inte så många timmar ändå. Hoppas verkligen på att få sova bättre inatt. Dagen blir verkligen förstörd när man har så konstiga sovtider. VET att det är lika bra jag vänjer mig för att jag snart får en bebis. Men ändå, då ligger inte bebis i min mage och härjar så det gör ont iaf!

Körde Fredrik till jobbet vid halv fyra och sen gick jag runt på stan och letade presenter. Hittade en tröja till parveln på Lindex, och två strumpor. Själv köpte jag mig ett par örhängen. Känner inget direkt sug på att köpa kläder nu när jag ser ut som en flodhäst, för det gör jag verkligen nu. Har extremt svullna ben, fötter och händer. FY! Då är det bättre jag slökar omkring i gamla kläder och piffar upp mig med ett par nya örhängen istället ;-) När jag gått runt på stan åkte jag och handlade mat, igen. Glömde en massa igår när vi storhandla så jag fick ta en tur till idag. Sen när jag kom hem kom Erika hit. Hon har varit här hela kvällen och gjort ljusa och mörka slingor på mig. Blev väldigt bra och var otroligt skönt att få bort min långa utväxt!

Nu ska jag strax bädda rent i sängen och sen försöka somna ganska snart. Behöver all sömn jag kan få just nu känner jag.

Kram




Tröjan jag köpte till prinsen! Han kommer bli sååå fin :)


20110908

Ja jäklar. Vilken dag! Den började jättebra med att jag var pigg som en mört imorse, satte på en maskin tvätt som jag sedan hängde ut i solen. Sen målade jag lister och därefter åkte vi och slängde två lass med skräp. Hade hur mycket som helst på övervåningen, gips, gamla tapeter och så vidare så det var verkligen behövligt. Sen gjorde jag mat och körde Fredrik till jobbet.

När jag kört F till jobbet satte jag mig i soffan, hade så ont i svanken. Känns mer och mer att det börjar bli tyngre nu. Sen satt jag en stund och fundera på vad jag skulle göra. Jag har idag känt mig jättepigg, raka motsatsen till igår med andra ord. Men efter en stund bestämde jag mig för att gå ut och powerwalka! Blir väl inte så mycket power i walken när man är i v.37 och har två hundar som ska stanna var femte meter, men jag blev allt sleten ändå. När jag kom hem skulle jag ta ner tvätten men då har ju Dixon Arthur Eklöf bestämt sig för att jävlas lite extra med sin supertrötta mamma så han beger sig ut i skogen efter vad jag tror var ett rådjur. Så ja, jag som såg fram emot att gå in och ta en varm dusch fick ju bege mig ut i skogen efter honom. Han kom allt tillbaka och skämdes och jäääävlar va arg jag var. Så, när jag hukar mig ner och ska ta upp honom halkar jag ju självklart på en sten och skrapar upp byxorna på knät. JÄTTEKUL!! Där låg jag i skogen med två hundar och en mage som är som en ballong, tog mig knappt upp. Jag var så förbannad när jag kom tillbaka hem så jag gick bara och satte mig i soffan och här har jag suttit sen dess i stort sett. Haha att en hund kan förstöra en kväll så! Men han är allt världens bästa prins ändå, oftast.

Imorgon ska vi ta en tur till Karlstad. Där ska vi handla det sista inför prinsens ankomst om cirkus tre veckor. Ska även in på byggmax och köpa lite grejer till övervåningen. Dessutom ska jag kanske köpa en sak till prinsen, måste få tag på säljarna först. Säger inte vad det är utan ska göra i ordning det först och lägga upp bilder så får vi se hur det blir, hihi :-)

Åh nu ligger parveln och sparkar på revbenet, fyfabian va ont det gör. Nu får han snart komma ut tycker vi! Vi längtar efter honom och vi ska se till att han får det lika varmt och mysigt utanför magen som han har det där inne :-)

Ser på Lyxfällan nu! Herreeguuuud vad jag är glad att inte Fredrik är spelmissbrukare! Tycker så synd om dom, men samtidigt har dom (framförallt killen) satt sig själva i sitsen. Är det nått jag vet så är det att jag ska se till att ALDRIG hamna i en sån situation.

Nu går Dixon runt och sjunger och jag antar att det är för att han vill ut på kisserunda igen. Sen blir det en dusch och därefter göra i ordning naglarna :-) Får väl kanske gå upp vid 1 (HJÄLP) och hämta Fredrikusen på jobbet, om det inte finns nån snäll ängel bland hans jobbarkamrater som kör hem honom, vi får la se ;d

Kram!

20110907

T R Ö T T !  Herrejesus va trött jag är idag. Förstår inte varför, har inte gjort så väldigt mycket. Målat garderobsdörr med karm, lagat mat, träffat Erika, men annars inte så mycket. Tror dock det kan vara en liten förkyldning på g :( Känner mig snuvig, otroligt frusen och då är säkert förkyldningen anledningen till tröttheten också. Blä, jag hatar att vara sjuk så jag hoppas verkligen inte att det är det.

Idag är det 23 dagar tills parveln är beräknad komma! Många frågar mig om jag är nervös inför förlossningen men jag är faktiskt inte ett dugg nervös. Tycker bara att det ska bli otroligt spännande. Är inställd på att det kommer göra sjuhelsikesförbaskatininorden ont men varför skulle inte jag klara det när så många andra gör det tänker jag :-) Plus att det är en smärta man vet kommer gå över, jag får be Fredrik intala mig det under förlossningen så. Hur som helst kommer det ju vara värt det när vår prins kommit ut!

Det är även många som frågar om vi kommit på några namn. Vi har ungefär 5 stycken som vi båda tycker om, dock är vi väl inte helt överens om vilket som är finast, men det tror vi blir lättare att avgöra när vi ser hur han ser ut :-) Andranamn är dock helt klart att det blir Fredrik.

Nu ska jag ta och äta lite kvällsmat, sen ut på kisserunda med Dickan och Majken. Får se om jag orkar se nått på Breaking News idag, känns som jag kommer somna ganska fort magen fått lite mat.

Kram

20110902

September! Förstår inte vart dagarna tar vägen. Idag är det exakt fyra veckor (!!!!!), tills vår älskade parvel är beräknad komma. Dagarna och veckorna går så fort. Tycker inte det var längesen det var januari och vi fick reda på att jag var gravid. Och nu är det snart dags! Allt är så gott som inhandlat tills han kommer, blöjor och sånt kvar så det får vi ta någon dag framöver.

Mamma och systeryster är här nu, de kom i onsdags och ska stanna till söndag. Mycket kul tycker jag :) Är nog sista gången vi ser varandra innan bebis är här!

Vi har äntligen sålt för förra v70 och köpt en ny! Så skönt att ha det gjort och nu har vi en bil vi kan ha bra länge framöver. Mycket skönt! Det blev en v70-02a bensinare denna gång. Skönt att slippa dieselskatten nu när vi inte kör så mycket bil. Tjänar inte på det i alla fall så det är bättre att ha bensin.

Ikväll är det fotboll på tv! Får se vad vi hittar på innan det, är sugen på att åka till Charlottenberg en tur och kolla på höstskor. Dock är jag inte så sugen på att köpa några då mina ben/fötter är fyllda med vatten.. Känner mig som en flodhäst! Jag längtar efter att hårdträna och verkligen bli svettig och jag längtar efter att kunna se mina fötter när jag står upp :P Att man kan gå ifrån att tycka att det är så mysigt att vara gravid till att det är så jobbigt, haha. Det hade räckt om det var 30 veckor! Menmen! Jag har stått ut bra och nu är det inte länge kvar :D


Nu ska jag snart åka och hämta Fredrik på jobbet. Sen blir det nog att åka och handla lite mat. Ska nog bjuda på tacos eller tacopaj ikväll, MUMS!

Kram


Namn: Matilda Eklöw
Ålder: 20
Bor: Arvika
Civilstatus: Förlovad med Fredrik

Övrigt: 20-årig tjej boende i de värmländska skogarna. Har nyligen flyttat till hus med min Fredrik och våra små hundar Dixon och Mayia. Den 30 september beräknas vår lilla kille i min mage titta ut I min blogg skriver jag bland annat om graviditet, hundar och renovering. Hoppas ni kommer trivas! Kram