Klockan är inte ens nio och här gåe vi var...

Klockan är inte ens nio och här gåe vi varit vakna sedan sju. Fredrik kom upp med Wille till mig så han och jag mös i soffan. Han var hungrig eftersom han inte ätit på heela natten. Min duktiga kille! Han sov dessutom i sin säng hela natten :) Fredrik sover än, men jag har hunnit varit ute med hundarna, tvättat och nu ska jag äta frukost bara mitt lilla troll har somnat :)) Jättefint väder idag så idag ska vi vara ute! Kram


Shopping

imag2529 (MMS)

Tog som sagt en tur på stan förut. Blev som vanligt mest saker till Wille. Han fick lite leksaker och så köpte jag lite strumpor, ett par leggings, leopardfärgade. Är lite tjejiga kanske men matchar man det med en tuff tröja tycker jag det är helt ok även på Wille. Han är så rund och tjock min lilla grabb så det är inte så lätt att hitta byxor som sitter skönt på honom, och varför ska bara tjejer få ha sköna leggings? Köpte dessutom en tischa och en mössa. Jag själv fick mig en scarf och ett nagellack. Provade jeans men eftersom jag vill ner lite till i vikt så tänkte jag vänta lite med att köpa det. Har tänkt köpa en ny skinnjacka med men har inte hittat nån som fallit mig i smaken än, så får se hur det blir med det. Wille blev i alla fall jätteglad för sina nya leksaker. Märks att han tycker att det är spännande med saker han inte sett förut. Haha, skedde en liten incident här hemma förut. Jag kom hem lagomt stressad från stan eftersom Fredrik skulle iväg. Han har varit långhårig hur länge som helst nu så idag var han ju pront tvungen att klippa sig när han skulle ut. Så när jag kommer hem hade han redan snaggat av det mesta, men sparat typ 3-4 cm, och det såg helt okej ut. Så säger han till mig "ta lite i (tjur)nacken också." Jag hör ju inte att han säger "tjurnacken" utan bara nacken så jag tar ju maskinen och börjar snagga i nacken. Så i stort sett allt hår försvann, blev väl en halv millimeter kvar eller något. WOOOOPS! Fredrik blev gaaanska arg på mig kan jag säga, men han lugnade sig till slut. Som tur är är han väldigt snygg i snaggat också. Haha. Han som för en gångs skull hade varit hos frisören och köpt sig "värstingvax" och skulle bli fin i håret. Aja, det växer ju ut. Wille kände inte igen honom när han klippt sig. Blev jätteorolig först men till slut förstod han att det nog var pappa som pratade med honom. Nu ska jag fortsätta se på filmen på 7an "inte utan min dotter". Tycker det är en sån hemsk film, man blir så illa till mods när man ser den. Sen kryper jag nog till kojs. Får se när fylletratten kommer inklampandes inatt ;-) Kram


Utan dina andetag

Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag


Vad vore jag
Utan dina andetag



<3

Vitt!

imag2464 (MMS)

Hej! Detta element var tidigare hemskt. Det var så mycket fläckar på det men nu är det målat och det blev så mycket finare! Gjorde stor skillnad i hela köket. Wille ligger och sover första eftermiddagsluren. Skulle gissa på att han sover runt en timme så han vaknar nog strax innan Fredrik kommer hem från jobbet. När Fredrik kommer hem ska jag sticka iväg till stan en snabbis. Ska köpa nån ny leksak till Wille och så ska jag köpa en boll till honom. Vi var och fikade med de andra mammorna och bebisarna från babymassagen i onsdags och då fick Wille låna en boll av William och den tyckte han var jätterolig så det får vi köpa hem en. Han blir väl bollgalen, precis som sin mamma :) Fick nå erbjudande nu med om att man kunde handla för 400 kr på Lindex men endast betala 300 och jag skulle verkligen behöva några nya byxor. Ett par jeans skulle inte sitta helt fel så tänkte kika om jag hittar några. Fredrik ska ut på galej ikväll och känner jag honom rätt kommer han vara d-ö-d imorgon så det bästa är väl att inte planera in så särskilt mycket då, utan vi får ta dagarna som de kommer, men det kan vara skönt det med ibland :-) Nu ska jag ta och blåsa håret. Tog en dusch förut efter att ha städat som en galning. Blir rotigt väldigt fort när man är mitt uppe i renovering. Kram


Pärlspont

imag2449 (MMS)

Nu börjar pärlsponten komma på plats. Blir såå fint. På bilden här nu ser ni att taket är vitt, det är också bytt nu. Innan var det en hemsk laserad ohyvlad fura! Kan vara det absolut fulaste taket jag någonsin sett. Ni kan ju därför tänka er skillnaden, gå från gul fura till kritvitt tak. Blev vääldigt mycket ljusare i köket och det kommer ju bli ännu ljusare nu när vi får upp vit pärlspont :) Väggen ni ser till vänster är en vägg vi satt upp nu för att göra hallen större & få ett mer avskiljt kök. Tror detta kommer bli väldigt bra! :)


Ny vecka

Hej!

Då var det måndag igen och helgerna går ju om möjligt ännu fortare än vad veckodagarna gör. Jag har sagt det 1000 gånger men jag hinner verkligen inte med. Vi har i alla fall haft en jättebra helg. I fredags var vi hemma och myste, regnade ju. Jag tvättade en hel del och städade lite med. I lördags jobbade Fredrik extra, så jag och Wille ringde till morfar och hörde om han var hemma och det var han. Så vid lunch tog vi en promenix dit och han mötte oss på vägen. Fredrik kom dit med en familjepizza när han slutade. Mums! Vi var där en bit in på kvällen sen gick jag och Wille hem och Fredrik åkte och handla lite. Sen var det lördagsmys :-) 

Igår gick det i renovering igen. Fredrik satte upp en vägg i vårt kök och sen började jag måla pärlspont. Vi har nu fått upp några brädor och om jag känner Fredrik rätt kommer han sätta upp ännu fler när han kommer hem. Får måla lite i taget för vi har inte hur mycket plats som helst att måla på just nu. Vi har SJUKT mycket grejer överallt känner jag nu så nu är det snart dags för vårrensning. Jag hatar att ha för  mycket grejer och känner lite att det vi inte använder behöver vi inte så här ska slängas. Får väl bli till helgen eller nått. 

Har precis kommit hem från en powerwalk, och jääklar vilken power det var i den. Var svettig när jag kom hem och jag som nästan aldrig blir svettig. Knappt när jag födde barn ;) Wille sov hela tiden, han somnade väldigt fort men han såg väl att det spöregnade och kände sig inte så sugen på att vara vaken :)

Fick hem reklam från Ellos idag, 25% rabatt på heeela beställningen+ att man får köpa med en mixer för 49 kr, vi som tänkt köpa en sååå länge! Får se om jag hittar nå kul där. 

Wille har förresten börjat säga typ ma-ma-ma-ma-ma, låter såååå gulligt! :) 

Kram!

Såhär gulligt sitter han och väntar på att få komma ut, notera att alla leksaker ligger på golvet.
Är nämligen favoritleken, kasta ner ALLT på golvet så mamma får ta upp och sen kasta ner igen :)


*
Vackrast i världen <3


Hej! Fredag igen, love it! Idag tog jag en...

imag2414 (MMS)

Hej! Fredag igen, love it! Idag tog jag en sväng ned på stan. Köpte Litw nya kläder till Wille, två par byxor och en tröja. Till hemmet köpte jag ljuslyktorna på bilden och en kökshandduk att lägga på diskstället :) Nu vaknade skrutten efter en liten lur, ska ta med mig honom och åka och handla lite till fredagsmyset :) Kram


Hallåj! Här är allt bra, trött bara. Somna...

imag2383-1-1 (MMS)

Hallåj! Här är allt bra, trött bara. Somnade inte förrän halv ett inatt och Wille skulle ju som vanligt upp runt halv åtta så det var ju bara att gå upp. Efter myyyycket kaffe kände jag mig levande igen. Annars har dagen varit lugn. Har gått en powerwalk hela familjen och efter det lagade jag mat och till efterrätt gjorde jag äppelpaj. Mumma! Nu sover Wille och jag ligger i sängen och ska strax sova, känner att jag behöver ta igen några timmars sömn sen inatt. Kram och gonatt!


Hej! Jag kan verkligen inte sova. Ligger o...

imag1892 (MMS)

Hej! Jag kan verkligen inte sova. Ligger o funderar på allt möjligt och kommer inte till ro. Så störande för jag kommer vara en zoombie imorn när Wille vill göra morgon. Igår stod Wille på alla fyra beredd att krypa. Han kom ju inte framåt men nu har han iaf intagit position för första gången. Man blir så stolt i mammahjärtat:) han tycker jättemkt om att åla omkring på golvet så det dröjer nog inte länge tills han kryper.:) min stora lilla bebis!


Annorlunda lördag

Ja idag är det som sagt en annorlunda dag. Pappa Fredrik är inte hemma. Är såklart väldigt väldigt tomt men imorn kommer han hem igen och här hemma väntar vi redan! Vi ska strax gå och lägga oss, är jättetrötta idag. Wille fick vara vaken med mig och han får sova i min säng inatt, så jag inte är helt ensam :) SJUKT tomt att sova utan Freddan. 

Idag har vi grejat här hemma. Målat element, krattat, städat osv. Vi tog två promenader också.  Imorgon blir det nog nå liknande. Men nu ska vi strax krypa ner i sängen. 



Tänk att mitt hjärta varit såhär liten

Såhär glad är min skrutt nästan jämt! Nu l...

imag1948 (MMS)

Såhär glad är min skrutt nästan jämt! Nu ligger han och sover sen några timmar tillbaka. Jag och Fredrik har sett lite på film, och packat in lite grejer i bilen. Han åker till Valbo imorn med mina bror, syster och pappa. De ska hämta grejer från min mormor och morfars hus. Första natten jag kommer sova själv på över två år. Hemskt och jag ser inte fram emot det. Är som tur är bara en natt! På söndag är det ordning på torpet igen, och pappan hemma i huset :) Får se vad jag & Wille hittar på imorn. Jag ska måla klart ett element. Sen tar vi säkert några promenixer också :) Nu sover Fredrik så nu ska jag krypa ned bredvid. Kram & godnatt!


Mina hjärtan myser! Bara Dixon som fattas ...

imag1936 (MMS)

Mina hjärtan myser! Bara Dixon som fattas men han ligger på soffryggen och kollar ut genom fönstret, där har han sin plats :)


Såhär tokigt låg Wille i vagnen förut. Vi ...

imag1931 (MMS)

Såhär tokigt låg Wille i vagnen förut. Vi har precis varit ute på den första powerwalken, i spöregn! Inte så skönt men. Nu ska va strax äta lunch. Sen får vi se om den lille mannen behagar att leka för sig själv en stund för då ska jag börja skrapa & tvätta ett element i köket. :-) Kram


Såhär ser det ut i ett av våra köksfönster...

imag1930 (MMS)

Såhär ser det ut i ett av våra köksfönster. Ni får ignorera ställningen utanför ;P Den fina gardinen är det mamma som sytt. Ska ta lite kort på övervåningen sen så får ni se hur den ser ut nu :-)


Skrutten igår! Alltid lika glad. Idag har ...

imag1909-1 (MMS)

Skrutten igår! Alltid lika glad. Idag har vi bakat bullar! Eller ja, det var mamma som bakade innan hon åkte hem. De blev vääldigt goda. Alltid godare när nån annan bakar tycker jag :-) Wille somnade vid nio idag så jag har duschat och sett desperete housewives, veckans måste! Hann vika lite tvätt i pausen med, man kan ju inte sitta still alltför länge ;-) Imorgon kommer Carro hit på en kaffe, annars har vi inget särskilt planerat. Vi ska hinna med två powerwalks bara. Hoppas hoppas det inte spöregnar på oss men om det gör det går vi ändå, inga ursäkter här inte! :-) Ska nog försöka hinna slipa och tvätta några element med så de är klara för målning sen :-) Mamma målade ett element här idag och det blev sååå mycket finare, som nytt! Jag målade ett under helgen så nu har vi tre kvar här nere. Iofs har vi ett på toan med men det är ganska fint så får se hur jag gör med det :) nu ska jag borsta tänderna sen blir det sängen :) Hoppas inte min pys vaknar alltför tidigt imorn :) Så skönt med sovmorgon! Kramkram


Fredrik köpte massa fina kläder till Wille...

imag1592-1 (MMS)

Fredrik köpte massa fina kläder till Wille en dag för nån vecka sen. Dock var jeansen typ för små.. Har köpt flera par byxor som Wille inte kunnat ha alls, lite för rund över rumpen :) Så, om man ska köpa kläder till den lille mannen avråder jag er från att köpa från Kappahl. Kläderna är jättefina men de passar inte alls vår pys. Bodysarna brukar gå bra om man tar stooor strlk. Wille har 80 på nästan alla bodys nu, och i byxor är det också 80 som gäller. Stora killen!


Wille 6 månader

Ja igår på självaste påskdagen blev min prins 6 månader. För 6 månader föddes världens bästa unge, 3540g ren kärlek och jag är så glad att han kom till oss <3 . Jag är så grymt glad i den ungen, och i ungens pappa med dessutom. Livet leker verkligen. Men det är sjukt va tiden går fort! Jag vill ju att han ska vara min lilla minibebis för alltid... Fast det är självklart väldigt kul att se hans utveckling med. Det händer mycket saker på kort tid. För två veckor sen till exempel satt han inte alls lika bra som han gör nu. Nu sitter han helt själv, och bland det roligaste som finns är att sitta på golvet på täcket och leka. Att byta blöja är inte lika poppis som det varit förr, eftersom han typ a-l-d-r-i-g vill ligga ned. Stora killar sitter upp, liiite svårt att byta blöja då bara ;P

6 månader:

- Sitter själv
- Är otroooooligt matglad, älskar allt och har hitills inte tyckt illa om något. Otroligt lättvindigt! Vällling är en stor favorit, likaså majskrokar och mosad banan.
- Han är väldigt lättroad, skrattar åt i stort sett vad som helst. Kan vara lite mammig om han börjar bli trött, men oftast går det bra att sitta hos andra också.
- Visar tydligt att pappa är en favorit.
- Somnar i egen säng på kvällarna och har sovit några nätter utan mat (ca 21-06) DUKTIGA KILLEN!
- Älskar att titta på när hundarna leker, både inomhus och utomhus. 
- Hoppgungan är fortfarande en favorit
- Börjar tycka mer om att sitta i gåstolen, även om den inte är lika poppis som hoppgungan.
- Vaknar vid 07.30. Sover en förmiddagslur efter 2½ timme ungefär på ca 40 minuter, är sen vaken ca 3 timmar, sover 1 timme, vaken 3 timmar igen och vill sen sova lite kort. Somnar sen runt 20-20,30 och när han vaknar efter det är väldigt olika. 
- Kan stå ensam väldigt länge och han är på g att krypa.
- Älskar att bada och plaskar som tusan i vattnet.
- Har börjat få mycket hår! Han har länge haft lite "munkfrisyr", alltså långt på sidorna men kort mitt på huvudet, men nu har det börjat växa myyyycket hår överallt. Får han lika tjockt som mig så har han så det räcker och blir över ;)

Det var typ det jag kom på, har säkert missat hur mycket som helst men då får jag fylla på om jag kommer på.


Är sjuukt längesen jag skrev ett inlägg nu igen men här hemma är allt mycket bra! Vi har börjat renovera lite på nedervåningen i köket/hallen och jag tänkte jag skulle ta lite bilder och lägga in någon dag så får ni se hur det ser ut här. Ska även förklara vad vi tänkt förändra. 

Vi har haft en jättebra påskhelg. På skärtorsdagen var jag ute och åt med Johanna Emma och Sofia. Tog några öl och det var jättetrevligt! Jag längtar redan tills nästa gång! På långfredagen var vi i Åmot hos Fredriks föräldrar och åt påskmat. Påskaftonen spenderades här hemma. Mamma lagade mat och mina syskon kom hit och käkade. Igår målade jag element och Fredrik rev ner tak här hemma. Idag har vi varit hos pappa och Märit och käkat påskmat. Vi har alltså ätit påskmat tre gånger och det har varit gott alla gånger men nu känner jag att det inte gör något att det är lääängre kvar tills vi äter det nästa gång ;-) Har varit slapp med promenixer och träning hemma nu så denna vecka får det bli skärpning med nyttig mat och motion!

Jag sitter just nu och tittar på kök. Är grymt sugen på Ikeas Lidingö, så fina skåpluckor. Skulle vilja ha vitrinskåp, tycker de är så fina och passar så bra in i det "lantliga" kök jag vill ha. Vi har förresten även köpt pärlspont till köket nu som ska sättas upp när takplattorna kommit på plats. Kommer bli så fint!


Nu ska jag strax gå och sova, kommer fler inlägg under veckan med lite bilder :) Har lånat pappas systemkamera och med den kan man ta väääldigt fina bilder, mycket kul!

Kramkram


Namn: Matilda Eklöw
Ålder: 20
Bor: Arvika
Civilstatus: Förlovad med Fredrik

Övrigt: 20-årig tjej boende i de värmländska skogarna. Har nyligen flyttat till hus med min Fredrik och våra små hundar Dixon och Mayia. Den 30 september beräknas vår lilla kille i min mage titta ut I min blogg skriver jag bland annat om graviditet, hundar och renovering. Hoppas ni kommer trivas! Kram