Kök!

Hej på er!
Härligt väder det varit ett tag nu. Hoppas det fortsätter läääänge framöver.
Vi har haft några hektiska dagar nu på slutet. Helgen var extrem! På fredag rev Fredrik och
hans pappa ner ett element som satt på en vägg i hallen. När de var klara åkte vi till Karlstad
och shoppade lite. Var ute på Lager157 och där hittade jag en tröja och ett linne. Fredrik var
inne på JULA och handlade lite.  Vi åkte till Byggmax och köpte material till hallen. Pärlspont, tak och nytt golv. Sen drog vi snabbt iväg till IKEA där vi planerade kök med hjälp
av en kvinna som jobbade där. Vi blev jättenöjda men bestämde oss för att att fundera lite på det..
I lördags hade vi en elektriker här som flyttade vårt el-skåp. Han var här i 11 timmar och det var verkligen
sjukt mycket jobb. Under tiden han kopplade ur och in rev Fredrik och hans pappa väggen som el-skåpet satt
på. Vi har nu en hall som är typ 10.5 kvadratmeter. Innan hade vi ju i stort sett ingen hall alls så det är väldigt
stor skillnad. Jätteskönt! Under helgen är det meningen att vi ska dra igång med hallen. Jag ska nog börja måla
pärlspont redan imorgon.
I söndags drog vi till Charlottenberg på förmiddagen med pappa & Märit. Vi skulle kolla på golvmattor hos farmor
och farfar. De hade kvar en hel del eftersom de har haft eget företag förut och sålt färg, golvmattor, tapeter osv. Vi fick med oss en jättefin golvmatta och vi blev väldigt nöjda. :-) Men, efter turen till Charlottenberg åkte vi snabbt hem, gav Wille mat och skyndade oss iväg till Karlstad. Pappa och Märit kom efter i bil med kärra som vi hade bokat. (Vi har ej drag på vår v70 och i 745an har inte Wille nån bilstol). Vi skulle nämligen köpa kök! Så nu har vi vårt kök i massa kartonger i vardagsrummet. Jag älskar att bo i kaos.. ELLER INTE! MEN, jag vet att det kommer bli sååå bra när det blir klart, så det gör att jag står ut :) Vi ska inte börja sätta upp köket riktigt än. Vi väntar på varor till köket som fattades, de levereras nästa vecka. Och så måste vi hitta en passande köksblandare. Vi ville inte köpa det på Ikea eftersom vi hört mycket negativt om de.
Men åååh jag är så glad! Jag kommer inom en snar framtid få det "lantliga" kök som jag längtat efter sen dagen i flyttade in i detta hus! Gud va mycket roligare det kommer bli att laga mat. Vi valde förresten att ha väldigt mycket lådor i det nya köket eftersom det är myyycket mer praktiskt. Man får plats med mer och det är lättare att ta ut det man ska ha, utan att behöva ta ut massa annat.
Förresten har vår Willis blivit sjuker. Förkyld och hängig men han har varit lika glad ändå idag. Det var nu på kvällen han var lite mer gnällig men nu sover han sen några timmar skönt. Men inatt får han sova i stora sängen hos mig. Pappa Fredriks skulle visst lägga sig uppe för att få sova bra, så jag och Wille har hela sängen för oss själva, mys! 

Världens bästa trollis!


Fredrik har som vanligt somnat på soffan så nu ska jag ut med hundarna och sen kryper jag till kojs. Imorgon är det som sagt målning som står på schemat, puuuh! Tur det blir fint ;-)
Kramkram

Älskade bästa unge

Hej på er!

Måndag igen, sjuuukt...

I lördags döptes Wille och trots vädret (spöregn hela dagen typ) så hade vi en jättefin dag. Wille skötte sig exemplarisk och inte ens när han fick vatten på huvudet blev han ledsen. Är jättenöjd med prästen och kommer garanterat välja henne om Wille får ett syskon någongång. Vi sjöng två psalmer, "tryggare kan ingen vara" och "lilla liv". Tryggare kan ingen vara är ju en klassiker på barndop men jag tycker den är så himla fin. Lilla liv är nyare och inte alls lika vanlig men när jag hörde den tyckte jag texten var så himla fin.
Som faddrar valde vi min bror Petter & Fredriks bror Andreas. Willes fullständiga namn är nu Wille Fredrik Eklöw Christiansson.
Wille fick sjukt mycket presenter; pengar, maaaaassa leksaker, bestick, fotoram, silverask, små glasfigurer, massa blommor, matstol, gungställning, lära-gå-vagn, bobbycar, cykelstol osv osv. Nu har han så otroligt mycket leksaker och han tycker det är så kul. Ikväll har han suttit jättelänge på sin lekmatta och pillrat med massa olika saker.
Tack till alla som kom och firade Wille med oss, han är lyckligt lottad som har så många fina människor omkring sig. 


Ska lägga in ännu mer bilder när jag fått lite fler.



Blev aldrig någon "Wille 7 månader" men här kommer en 8 månader ;)

Wille 8 månader;
- Är glad jämt, gråter i stort sett aldrig utan är en mycket nöjd bebis.
- Hade en fas vid 7 månader (troligtvis separationsångest) då han hade svårt att somna 
och vaknade ofta. Nu sover han dock hela natten (19.30-07 ungefär) utan att vakna.
- Somnar väldigt fort på kvällarna bara man läser för honom innan.
- Satte sig upp första gången förra helgen (söndag 3/6) och reste sig för första gången i fredags (8/6). Det var dock framför pappa och moster så jag fick inte se det förrän på dopdagen. 
- Klappade händerna första gången 13/5 hemma hos farmor och farfar i Åmotfors. Nu på slutet har han börjat klappa efter oss om vi gör det. 
- Tycker väldigt mycket om att vara i centrum. Är alltid blyg i början men efter ett tag blir han väldigt social och pratar som tusan. 
- Ålar sig fram väldigt fort på golvet och ska stoppa allt i munnen. Gäller att ha väldigt rent och städat för han är så otroligt snabb. 
- Fortfarande ganska mammig men det har blivit mycket bättre! 
- Pappa är väldigt rolig tycker Wille, han gör mycket knasigt som Wille skrattar högt och länge åt.
- Tycker om att träffa andra bebisar. Märks tydligt när man är på BVC att han vill "åla" sig till de andra bebisarna och ta på dom. Mysunge!
Han är som ni säkert märker en otroligt härlig unge. Jag förstår ju att alla mammor och pappor tycker det om sina barn men han är verkligen jättelättvindig just nu. Snart är han väl inne i en ny fas och krånglar med mat och sömn men man vet ju att det är övergående så då blir det inte lika jobbigt. I vilket fall som helst är han för mig det mest värdefulla jag har och jag kan inte med några ord beskriva det jag känner för honom. Han betyder allt och lite till och jag förstår inte vad jag var innan han fanns. Jag är så glad att jag träffat Fredrik och vi tillsammans har fått vår lilla Prins <3

Nu ska jag smyga in i sovrummet där lillis sover i sin säng. Längtar tills imorgon när han vaknar och ligger och pratar i sin säng. Då brukar vi göra lite välling och sen mysa ner oss i vår stora säng. Bästa stunden på hela dagen när man får ligga där med en nyvaken Willis och snosa hur mycket som helst på honom.
Kram på er

Dopförberedelser

På lördag är det dags för Willes dop. Och idag har prästen varit här och gått igenom dopprogrammet. Tror det kommer bli jättebra. Jag ska läsa upp en dikt, har börjat öva lite men kommer nog behöva ha lapp. :) Har varit och beställt smörgåstårta idag och shoppat lite grejer till dopet. Nu fattas dukar och lite blommor. Gräddtårta ska vi beställa imorgon. :-)


Fick med hjälp av Erika tag på en tjej som gör nagelförlägning men hon hade tyvärr inte någon tid innan lördag, ganska kort varsel så det förstår man ju. Hon skulle höra av sig om hon fick något återbud men i värsta fall gör jag en på mig själv. Hade dock tyckt det varit kul att skämma bort sig lite menmen, så får det bli i så fall. 

Kläderna inför lördag är i stort sett klara i alla fall. Willes och Fredrik är klara men jag saknar något att ha över min tunika. Kanske åker till Charlottenberg en sväng på onsdag och kollar efter det. Vi får la se!
Men nu ska jag dö i soffan. Var och solade en sväng förut och när jag kom hem hade Fredrik nattat Wille så nu blir det slapping på hög nivå! Tråkigt att det inte är nå BB ikväll. Förr hatade jag det men nu när det var så mycket intriger i år vart det ju så spännande! Tycker absolut att rätt person vann igår, Hanna är en värdig vinnare & det känns som hon kommer spendera pengarna på ett vettigt sätt. :-)
Kram

Gräsänkan

Hej på er! Fredag igen, så skönt! 

Meeeen, vad hände med sommarvädret? Här är det inte allt för många plusgrader nu, och det är muligt och blåser. Usch, och så ska det vara 1a juni? Trist. Hoppas bara det blir bättre väder tills nästa helg (dopet) och när studenterna går ut.
Här blir det nog inte så många knop idag. Fredrik har ju åkt med Petter till Malmö och Wille har vaknat mycket inatt och varit orolig, inte riktigt lik honom. Inte så han skrikit direkt men liksom varit vaken och haft svårt för att somna om. Det resulterar i en trött mamma och då vill jag helst inte göra så mycket. Vi får dock se om vi kanske tar en snabbis ner på stan sen. Skulle behöva åka in och handla lite med, vi får se vad vi orkar helt enkelt :-)


Willis vandrar omkring i gåstolen nu, han tycker verkligen att det är jättekul att gå i den nu sen han kom på hur han ska göra för att ta sig fram!
Förresten, är det nån som vet var man kan göra nagelförlägning i Arvika/Karlstad eller nått annat ställe nära får ni gärna säga till. Är så sugen på att göra det så gick för att boka tid på Sköna Rum igår men då hade tjejen som gjorde det där slutat. Tråkigt för jag har varit hos henne några gånger och alltid blivit jättenöjd. Menmen! 

Nu ska jag plocka undan lite här, sen när Willis ska sova sin lur (som är ovanligt sen idag) så ska jag nog dra fram snabeldraken en sväng med. Gud vad man plockar och städar men ändå ser det aldrig riktigt städat ut, konstigt det där!
Kram


Namn: Matilda Eklöw
Ålder: 20
Bor: Arvika
Civilstatus: Förlovad med Fredrik

Övrigt: 20-årig tjej boende i de värmländska skogarna. Har nyligen flyttat till hus med min Fredrik och våra små hundar Dixon och Mayia. Den 30 september beräknas vår lilla kille i min mage titta ut I min blogg skriver jag bland annat om graviditet, hundar och renovering. Hoppas ni kommer trivas! Kram