tisdagsmys

Har haft tisdagsmys med min stora mage, Dixon och Mayia! Ibland är det kosigt att bara vara ensam och verkligen ta vara på tiden. Känns som man får ta vara på alla stunder som finns nu innan prinsen kommer. Så nu sitter jag i soffan med svullna fötter och ben, härligt! Höhö

Parvlen i magen rör sig som vanligt vid denna tiden, han brukar dra igång mellan 22,30-23,00 och hålla på nån timme. Men i natt var han helt otrolig! När Fredrik kom hem kl 1 vaknade jag och var vaken ända till halv tre. Var helt slut och ville verkligen sova men det gick inte. Han låg och härja hela tiden och jag hade ont här och var. Snart får jag nog be Fredrik lägga sig i soffan för ska han hålla på såhär behöver jag bre ut mig i heeeela sängen, höhö. ;D

Nu får det bli lite kvällsmat och sen i säng. Behöver sova fler timmar än vad jag gjorde inatt. Men först en kissepaus med Dixon och Mayia. Dixon står och sjunger vid dörren nu så han är bra sugen på att uträtta sina behov!

Kram

Regnkaos!

Ja nu är det verkligen som Aftonbladet skriver, regnkaos! Herregud vad det har regnat heeeela dagen, det vräker verkligen ned. Dixon och Mayia blir så slöa i detta väder, de har legat i deras sängar sen vi var ute sist vid 13. Inte rört sig ur fläcken. Och lilla Majken som skakar konstant klarar nästan inte av att vara ute när det regnar såhär, hon fryser så den lilla fjanten :) Men Dixon är smart när han ska både skita och kissa, han sätter sig under vår altan och gör alla sina behov för att sen stolt springa till trappen och gå in igen, utan att nästan ha fått en droppe regn på sig ;)

Fredrik tog motorcykeln till jobbet idag, något han ångrade ganska snabbt tror jag. Jag fick åka dit i morse strax efter att han kommit fram med nya kalsonger och strumpor, stackarn var ju sjöblöt!

Annars då.. Jag gick i lördags in i vecka 34 och det närmar sig förlossningen med stormsteg. Det tycker jag är väääääldigt skönt för just nu är jag inne i en period då jag är hungrig jämt. Och visst, man kan ha det sämre men det är så jobbigt att hela tiden behöva fixa något att äta. Vi var och storhandla igår men ska jag fortsätta såhär känns det som vi kommer få storhandla varannan dag. Men som sagt, inte så länge kvar nu så jag får försöka stå ut, har ju liksom inte så mycket annat att välja på ;-)

Igår tänkte jag vara lite duktig och lägga in bilder på renoveringen på övervåningen här hemma, men självklart är det något som inte funkar. Vet inte varför det inte går, ska be Fredrik hjälpa mig med det sen när han kommer hem.

Får förhoppningsvis lite hjälp att fixa bloggen snart med, så den blir lite finare. Känns liksom roligare att blogga då! =) Har nämligen tänkt mig bli riktigt duktig på att uppdatera framöver. Nu när jag blir mammaledig & allt! :)


Men nu ska jag ner och hämta mat i frysen, mannen i huset kommer hem om lite mer än en timme och då hade jag tänkt mig ha maten klar. Får se om jag orkar vänta med att äta tills dess, det var ju liksom bara 2 timmar sen jag åt, PUH!

Kram

20110810

Kan beskriva min dag med ett ord; TRÖTT! Jääklar i min själ vad trött jag varit idag, kändes nästan som jag ville gå och lägga mig när jag steg upp i morse. La mig i sängen en sväng under dagen och visst somnade jag. Sov i sisådär 20 minuter och efter det kände jag mig mycket piggare. :) Då fick det bli lite mat, hemmagjorda köttbullar med potatis, brunsås och kokta grönsaker :) MUMS!

Fredrik har tapetserat klart i hallen idag, och vi har äntligen fått upp råsponten på en vägg i sovrummet. Blev jättefint. Ett väldigt ljust sovrum men det är precis det jag vill ha :) Ska lägga upp lite bilder på renoveringen någon dag!

Haha, jag har inte ens fött vår parvel än, men jag känner mig redan som en kass mamma. Skrev ju häromdagen att jag trodde jag skulle till barnmorskan denna vecka, men det var den 3 augusti jag skulle dit. Så dåligt av mig! Hade totalt blandat ihop dagarna och jag fick så dåligt samvete. Fick dock en ny tid på fredag, så nu sitter det lappar i köket så jag ska komma ihåg :P Är för mycket att hålla reda på för mig jämt nu känner jag. Ska även till verkstan imorn och ta lite prover, ser ikke fram emot det men gud så mycket bättre jag blivit på att ta prover mot vad jag var innan graviditeten. Nu har man liksom blivit lite van, mycket bra!

I måndags var vi i Karlstad med Fredriks föräldrar. Jag fick som vanligt med mig en hel del från IKEA. Typ krukor, växter, leksaker till hundarna, ljuslyktor osv :)

Nu blir det nog kojs snart, ska försöka att inte sova bort dagen imorgon =)

Hajsvajs

20110807

Dagarna går sjuukt fort! Fredrik har bara en vecka kvar av sin semester och jag har verkligen ingen aning om vart dagarna tagit vägen. Fast det gör mig inget att det blir höst, det får gärna bli september ganska snart =)

Här hemma går det fortfarande i renovering. Vi har nu bytt tak i två rum på övervåningen och sen har vi nästan tapetserat klart hela sovrummet. En vägg kvar där och sen ska vi spika upp råspånt på väggen. Ser redan så fräscht ut och jag är säker på att vi kommer trivas väldigt bra där :) Ska lägga upp bilder på renoveringen någon dag när jag får tummen ur!

Har gått in i vecka 33 nu och parveln rör sig mer och mer. Fick för första gången ont av en spark här om dagen, han kom åt revbenet och fy vad det va obehagligt. Men samtidigt så härligt för det är en otrolig känsla när man känner att han tullar omkring där inne. :)

Nu ska jag snart lägga mig. Har varit trött som en gnuuuu hela dagen idag och inte åstakommit särskilt mycket. Storhandling och rensning av kylskåp är väl det jag orkat med. Imorn får det dock bli andra takter då vi tar tag i renoveringen igen. Man måste få ha vilodagar ibland, för att orka med.

Nu ska jag ut och hämta mina papper jag har med till barnmorskan jämt. De ligger i bilen och nånstans där ligger en liten lapp som det står när jag ska tillbaka dit. Tror att det är imorgon men jag är så glömsk och vilsen nu för tiden så jag får dubbelkolla =)

Kram


Namn: Matilda Eklöw
Ålder: 20
Bor: Arvika
Civilstatus: Förlovad med Fredrik

Övrigt: 20-årig tjej boende i de värmländska skogarna. Har nyligen flyttat till hus med min Fredrik och våra små hundar Dixon och Mayia. Den 30 september beräknas vår lilla kille i min mage titta ut I min blogg skriver jag bland annat om graviditet, hundar och renovering. Hoppas ni kommer trivas! Kram