20110731

Käre värld vad sleten jag är nu. Har varit i Karlstad under dagen. Vi köpte innertak till vårt sovrum och till kottens rum, sen var vi även på Biltema, wooho, världens roligaste affär, not! Men vad gör man inte för sin älskling :-)

Efter Biltema åkte vi till Bergvik, där köpte jag världens sötaste overall till kotten. Han kommer se ut som en liten björn när han får på sig den :) Sen strosa vi omkring i lite affärer och jag hittade återigen kläder jag vill ha men har som sagt bestämt mig för att inte köpa nå mer innan förlossningen är över. Känns lite ovärt och jag känner mig inte fin i kläderna ändå nu så :P Efter Bergvik åkte vi till Ikea, mitt favoritställe! Där köpte jag massa växter och massa ljuslyktor. Blev lite mer än jag tänkt men så brukar det liksom bli. Konstigt... Självklart köpte jag med två nya gose-råttor till Dixon och Mayia med. Nu har de säkert 8 råttor här hemma så ska slänga några gamla äckliga imorgon tänkte jag. Det är lika roligt varje gång jag köpt nya råttor till dom, man märker verkligen hur glada de blir :)

Men nu blir det strax i säng, imorn ska det grejas här hemma.

Kram

20110729

Freeeedag! Börjar bli dagvilsen så jag har ingen koll alls på dagarna, men visst känns det extra bra när det är fredag =) Idag har jag hitills inte gjort nått! Har varit uppe och kissat 6 gånger inatt, om inte mer.. Har med andra ord inte sovit särksilt bra vilket resulterade i  en väääldigt trött Tildy i morse. Har nu bestämt mig för att jag faktiskt måste lägga mig och vila nån liten stund om dagen, och kanske försöka förstå att jag inte kan härja lika mycket nu som jag gjort innan jag blev gravid. Är mamma som sagt åt mig, och jag har väl till slut förstått att det är det som är det bästa för både mig och bebis :)

Ikväll ska vi nog ut och fiska en tur. Jag har fått ett jättefint kastspö och nya drag av Fredrik så nu måste det invigas :) Fredrik köpte sig även ett jerk-spö (tror det heter så) igår som han vill inviga, så nu hoppas vi på gammelgäddan! Hoppas solen kommer fram mer ikväll med för då blir det nog lite badning också. Skulle ut och bada igår men det blev lite sent för Fredrik var iväg och köpte en motorcykel och när han väl kom tillbaka spöregnade det. Så vi var inte så jättesugna på badning då.

Imorgon blir det troligtvis en tur till Karlstad. Har lite småsaker som ska inhandlas =) Sen får vi se vad som händer och fötter!

Kram

20110727

Hallåj

Ìdag är en stoooor dag, har nämligen tagit första doppet för i år! Är tametusan pinsamt att man inte har badat nått förrän i slutet av juli, men det har liksom inte varit så bra väder sen jag blev ledig och när jag jobbade blev det aldrig att man hann med det. Nu är det iaf gjort och även om det tog ett tag innan jag kom i så var det väldigt skönt och svalkande! Imorgon ska jag försöka få med mig Fredrik ut om det är fint väder, så han får ta sitt premiärdopp :-) Tänkte även åka och bada med hundarna nån dag nu.

Annars har jag varit en tur i Charlottenberg med Erika idag. Köpte lite småsaker bara, går och kollar på kläder och hittar massa fint men känns liksom inte som någon större idé att köpa det nu, så det får vänta till oktober typ =) Däremot köpte en varsin hundleksak till Dixon och Mayia och så köpte jag supersöta girafftofflor till kotten. =)

Imorgon hoppas jag våra tapeter har kommit! Barnrummet är inte helt klart för tapetsering än men jag vill ändå ha hem dom. De skulle ha kommit i början av veckan men vi har inte hört nått än, så imorgon får jag nog åka in och kika vart de tagit vägen =)

Igår grillade vi här hemma på altanen. Marcus, Lina, Pöl och Mimmi var här. Jättetrevligt och väldigt gott med grillat :-)

Men nu blir det sängen! Jag är alldeles sluuuut i hela kroppen =)

Natti!

20110725

Tjo

Åh va jag är trött! Har ju mått oförskämt bra hela graviditeten men nu är jag otroligt trött. Vaknade runt tio idag och jag skulle utan problem kunna gå och lägga mig nu och ändå sova till typ 11 imorn. Men att jag är trött är inte det jobbigaste, jag är ju hungrig JÄMT! Ibland vaknar jag på nätterna och måste gå upp och äta för att jag är så hungrig. MEN, jag ska ikke klaga! :) Det är värt det såklart, så otroligt ovant bara.

Har haft mamma på besök i över en vecka! Vi har målat altanen vit med röda knutar, jättefin blev den :) Syrran har också varit med och hjälpt till lite =9 Annars är vi fortfarande i renovering här hemma. Övervåningen ser ut som kaaos nu men det kommer bli jättefint när det blir klart. Nu i dagarna ska vi hämta tapeterna till kottens rum som vi beställde förra veckan. En jättefin tapet med små bilar och annat kul på, kommer bli göörmysigt.

Idag har jag och Fredrik varit och köpt en ny gräsklippare. Det behövdes verkligen då vårt gräs var så högt att hundarna nästan försvann när vi var ute, höhö =) Så nu har Fredrik klippt gräset och jag har rensat rabatterna, så nu ser det finare ut. Vi var även inne på Lindex en tur förut, Fredrik valde ut lite kläder som han köpte till kotten. Två bodysar, ett par byxor och sen två jättemysiga tröjor. Nu har vi väl så gott som alla kläder vi behöver såhär i början. Känns väldigt skönt :) Behöver köpa nån mer snuttefilt bara men jag hittade en såå söt idag som jag säkert kommer köpa. Och så ska mamma virka en filt med mormorsrutor, så mysiga filtar.

Imorgon ska vi till barnmorskan och lyssna på hjärtljud och mäta magen! Kan inte förstå att det redan var tre veckor sen jag var där, veckorna bara försvinner. Sen får vi se om vi kanske inviger vår nya altan på kvällen med lite grillmys :-)

Nu får jag gå och ta mig något att äta (SKRÄLL) och sen blir det nog sängen snart och läsa nån bok eller nått, jag lär ju slockna typ direkt.

Kram

14 juli

Oj! Var otroligt längesen jag skrev här nu. Jag som lovade mig själv att börja blogga aktivt men också skriva
en dagbok här hemma under graviditeten, nu har jag slarvat med båda. Skärpning!

Sen jag skrev sist har vi flyttat in i huset. Övervåningen ser nu kaotisk ut men jag är säker på att det kommer bli jättefint när det blir klart. Igår var vi och tittade på tapeter till vårt sovrum och till kottens rum. I vårt blir det en ljus tapet med creme/beige stora ränder, och en vägg blir det troligtvis träpanel på. I kottens rum har det hela tiden lutat mot en mumintapet som jag är totalförälskad i men nu ha jag börjat tänka i andra banor så att säga, haha. Vi får se vart det slutar ;-)

Annars har det varit en tung vecka. Vi fick i måndags avliva vår hund Demi. Hon blev 12 år så hon var riktigt gammal, ändå känns det så sorligt. Jag har ju faktiskt levt längre med henne än utan henne. Kommer sakna henne otroligt mycket varje gång jag är hos pappa och hälsar på. Men jag är säker på att hon har det bättre där hon är nu, i hundhimlen. <3

Till lite roligare saker.. Jag går nu på lördag (16/7) in i vecka 30. Kan ej förstå vart veckorna tar vägen? Då ska det alltså bara vara 10 veckor kvar, käre värld! Men det gör ändå inget, för mig får det gärna bli 30 september ganska snart. Börjar tycka att det är lite jobbigt att vara gravid faktiskt. Har inte klagat något över något i graviditeten hitills men det är jobbigt att man blir så sliten av allt. Igår slipade och målade jag en gungstol jag köpt, idag har jag vart sliten hela dagen. Då tänkte jag ta en vilodag, men det gick ju inte. Då var jag tvungen att börja tvätta kottens kläder, dammsuga, stryka och plocka undan. Jag kan verkligen inte ta det lugnt :)

Har beställt lite saker på internet idag, en wubbanubb och en snuttefilt. En wubbanubb är en napp som det sitter fast ett gosedjur på. Ska bli kul och se om vår kille tycker om den. Har bara läst positivt om den så vi kan ju hoppas :) Nu har vi inte sådär jättemycket saker kvar att fixa, skötbord, säng och lite småsaker. Resten har vi nu. Känns så otroligt skönt!

Fredrik och jag har förlovat oss med. Den 1/7 frågade han mig och det tog väl inte alltför lång tid innan jag svarade ja, hihi :) Mysigt! Vi gick dock inte ut med det förrän en vecka senare när vi fått våra ringar.

Imorgon kommer mamma och syster på besök. De ska vara här i ungefär en vecka och hjälpa till med allt här hemma. Jag och Fredrik åker till Norge och köper färg imorgon så ska vi tjejer börja måla altanen på lördag. Blir vita väggar med lite rött som bryter av kring fönstrena och dörren. Kommer nog bli väldigt ljust och fint. Nu är allt i fura och jag som avskyr fura mest av allt lider typ varje gång jag sitter på altanen, känns som man sitter i en bastu, mindre mysigt..

Men nu ska jag ta kvällen, om cirkus 2 timmar kommer min andra halva hem och då väcker han mig nog med sång och dans eftersom han då äntligen fått semester, haha!

Ha det fint!


Namn: Matilda Eklöw
Ålder: 20
Bor: Arvika
Civilstatus: Förlovad med Fredrik

Övrigt: 20-årig tjej boende i de värmländska skogarna. Har nyligen flyttat till hus med min Fredrik och våra små hundar Dixon och Mayia. Den 30 september beräknas vår lilla kille i min mage titta ut I min blogg skriver jag bland annat om graviditet, hundar och renovering. Hoppas ni kommer trivas! Kram