Torsdag!

Hej! Får bli ett bildlöst inlägg idag eftersom jag verkligen inte orkar lägga in nån nu. Hade dessutom skickat mms för typ 170 kr förra månaden så min mobilräkning var sjuukt dyr så jag får börja lägga in bilderna på datorn och inte skicka från mobilen. Finns ju faktiskt roligare saker att lägga pengarna på ;P

Idag har jag varit på stan en snabbis. Köpte en pläd och nya tallriksunderlägg och muffinsformar. Ska baka lite till dopet som är nästa helg. 

Idag kom Willes morfar med en gungställning i förtidig doppresent. F får montera upp den på lördag för imorgon ska han till Malmö, Malmö av alla ställen! Min lite smått galna broder ska nämligen köpa en motorcykel och då blir Fredrik med. Bara dom kör försiktigt :-)

Wille ligger och sover och likaså gör Dixon bredvid mig i soffan. Hör han snarkar till då och då. Är sjuukt trött idag så jag ska lägga mig i tid. Tänker ofta att jag ska göra det men det blir ju aldrig av eftersom jag alltid fastnar framför datorn. Men de senaste dagarna har jag målat pärlspont hela kvällarna så det är anledningen till att jag inte kommit i säng i tid. Men nu är det färdigt, så skönt!

Kram

Helgen

Så var den soliga helgen förbi och en ny grå måndag lider mot sitt slut. Vi har haft en underbar helg, knappt varit hemma något alls. 

I torsdags fick jag syn på enligt mig den perfekta kökssoffan som jag prånt skulle ha. Så jag ringde och som tur var fanns den kvar. Så i fredags var pappa & Fredrik iväg och hämtade den. Den behöver målas om för den är lite sliten i färgen och så ska jag byta tyget på sittdynan. Den kommer bli så fin! Praktiskt med förvaring under sittdelen med!

Nya soffan (ursäkta röran, vi renoverar, haha. Soffan ska stå vid köksbordet sen när den är färdig)


I Lördags bestämde vi oss för att ta en tur ner på Jössefröjda. Wille behövde lite nya sommarkläder och det fick vi tag på. Men fy tusan vilken kö det var på Lindex... Men som tur var gick det ganska fort och Wille kom hem med tre nya brallor och två bodys. Vi köpte dessutom ett par sandaler till den lilla mannen. Vi tänkte kolla på kläder till oss själva att ha på dopet men i och med att det var så mycket folk ändrade vi oss snabbt och beslöt att ta det till veckan istället. När vi efter några timmar på stan skulle åka hemöver somnade Wille i vagnen på vägen till bilen så då ångrade vi oss och bestämde oss för att gå och käka på Jennys istället. Sagt och gjort och det var otroligt gott! Så härligt att slippa laga mat i det underbara vädret. Vi satt ute i skuggan, så skönt! Wille sov skönt till att börja med men sen vaknade han och ville också ha mat. :) Pappa & Märit kom efter en stund och köpte mat dom med. Till efterrätt blev det kaffe och kaka! 

Prinsen sover gott i vagnen på Jennys


På lördagkväll åkte vi hem till pappa & Märit och blev bjudna på grillat. Drack nån öl och det mycket gott! Vi kollade på när Loreen vann och Fredrik har väl aldrig varit så insatt i Eurovision Song Contest förut ;) Kul att hon vann!


På söndag var det min första mors-dag. Wille gav mig sovmorgon till 08.30 och när jag väl vaknade vaknade jag av att Fredrik och Wille låg och mös med varandra. Så fint att se! Värmer så i hjärtat <3 Klockan 15 skulle vi och äta på Thon Hotell i charlottenberg med familjen och farmor och farfar! Var jättegod mat där och kul att träffa alla! 

Mamman i bilen påväg till Charlottenberg :)

Efter maten på thon gick vi på centret en tur. Jag fick välja mors-dag present och kom hem med en ny klänning, ett nagellack och två kuddfodral! På vägen hem åkte vi in till Fredriks föräldrar i Åmot. Där var vi en stund men Willis var en tröttfis trots en tupplur i vagnen så vi for hemöver och han somnade så skönt i bilen. Jag sprang in på ok och handlade lite och sen åkte vi hem och nattade den lilla mannen och avslutade veckan med att se Big Brother. Sen kröp vi till sängs båda två, helt utslagna efter en jättehärlig helg! Mera sådana tack! :)


Idag har vi varit och köpt lite lister och färg. Har kollat på lite golv med. Sen veckohandlade vi, så skönt när det är gjort, annars hänger man ju på ICA varje dag typ. 


Jag beställde förresten ett par dojjor under veckan, som jag har tänkt använda när jag är ute på powerwalk. Beställde också ett par Nike-tights och ett träningslinne. Är väldigt nöjd med grejerna. Skorna var sjuuukt sköna, bland de skönaste jag gått i faktiskt!

Nya pjucksen



Nä nu får jag ta och runda av snart. Ska inte vara vaken alltför länge utan tänkte ta kvällen tidigt. Var jättetrött imorse så bäst att passa på att sova när Willis sover! Måste bara visa mina senaste projekt utomhus. Tycker det är så kul med blommor och har planterat en hel del att ha på altanen.




Men nä, nu får det vara nog för idag. Ha en fin kväll!

Kram!

Hej i sommarvärmen! För nu måste det väl v...

imag3015 (MMS)

Hej i sommarvärmen! För nu måste det väl vara sommar? Är 28 grader i skuggan hos oss just nu, otroligt skönt. Blir väldigt dåligt med uppdatering här, jag prioriterar så mkt annat. Men ska försöka bättra mig :) Här är allt bra. Wille växer och jag förstår inte när han blev så stor? Inte längesen han var såååå pytteliten. Haha det skriver jag i typ varje inlägg men jag har på riktigt lite ångest över hur fort det går :( Nu sover iaf den lilla mannen o jag sitter i solen. Skönt! Vilken underbar tid att vara mammaledig på!! Idag ska vi hämta en köksoffa. Har letat efter en jäääättelänge och nu har vi hittat den perfekta utanför Arvika :-) Nu vaknar Willis i vagnen men jag ska försöka lägga in lite bilder från den senaste tiden :) Kul att du tycker det är roligt att läsa Emma ;-) hihu Kramkram


Måndag

Så var det månad och ny vecka igen. Idag har varit en lång dag. Vi var uppe tidigt och åkte och handla. Wille satt för första gången i kundvagnen och det gick jättebra. Lättvindigt! :)
När vi kom hem var det dags för Wille att sova och jag satte mig och läste Vi föräldrar som kom hem idag. Fredrik satte upp pärlspont och nu är det snart klar. Vi måste dock köpa ett paket till för det räckte inte. Sen ska det målas en gång till sen är det bara foder och lister. Kul! :-)


Nu ska jag kika lite mer på internet sen är det läggdags. Måååste komma i säng tidigare för jag blir ju SÅ trött på morgonen annars :P
Kram

Kläppa händerna när du är riktigt glad

Förresten! Idag när vi var i Åmot klappade Wille händerna för första gången, sååå gulligt, hihi :)
Han har dessutom upptäckt att han har hår och öron, så öronen drar han en hel del i ;-)

Helgen

Åååååh tråkigt, skrev ett långt inlägg men datorn bara stängde av sig och inte sparades inlägget :( Blä! Men drar det snabbt igen.
Vi har haft en jättebra helg, det går sjukt fort bara och vi har knappt varit hemma något alls. Ikväll har vi varit i Åmot och när vi åkte hem somnade Wille skönt i bilen och då passade vi på att ta en liten biltur, runt Arvika. Vi åkte väl i ca 1½ timme och när vi kom hem bytte vi bara blöja på Wille, gav honom lite välling och sen somnade han skönt!

Skriver lite längre imorgon, nu är det dags att stänga annars blir jag som en zoombie imorgon när Wille slår upp sina blåa!
Kram

Blir ett snabbt inlägg innan jag ska stäng...

imag2893-1 (MMS)

Blir ett snabbt inlägg innan jag ska stänga mina blå. Vi har varit i Challa heeela dagen och shoppat. Jättekul men gud vad trött man blir av att gå i affärer så länge :P Jag köpte som vanligt heminredning, bland annat skylten på bilden. Köpte en annan skylt också, lite krukor, ljuslyktor osv. Det gamla vanliga i stort sett. Wille fick även med sig lite kläder hem, sommarkläder :-) Själv hittade jag mig inget, så trist. Fast det är nästan roligare att köpa till hemmet ändå ;P Wille har skött sig jättebra hela dagen och det är så roligt att vara ute med honom för alla påpekar hur söt och nöjd han är. Många frågar "är han alltid såhär nöjd?" Både jag & Fredrik blir ju så stolta :) Idag firar förresten min farmor & farfar guldbröllop så vi köpte med en bukett till dem. Undra om jag nångång kommer att få fira det. Den som lever får se :) Tycker iaf det är sjukt häftigt att ha varit gifta så länge. 50 år, det är ju ett helt liv! Men nu ska jag sova, männen i mitt liv sover sen länge så nu är det min tur. Kram


Onsdag

Idag är det såå tråkigt väder! Regn grått och blåsigt. Då får man passa på att vara inne & mysa. Wille ligger och sover i vagnen på altanen och när han vaknar funderar jag på en powerwalk om det inte regnar. :-)

Sitter och kollar på Styleroom och försöker få lite inspiration till köket. Kom på att jag faktiskt målade en tallrikshylla förra året som jag nu tänker sätta upp i köket och ha lite porslin på. Älskar både IB Laursen och Greengate och särskilt kannorna. Såååå fina. På min tallrikshylla finns det dock inga krokar längst ner så det måste jag fixa.
Igår var det så fint väder så jag var ute och pyssla i trädgården. Wille sov i vagnen i tre timmar så jag hann med en hel del. Rensade i olika rabatter och planterade lite. Blev jättefint. Ska dock köpa lite mer blommor och plantera men det funderar jag på att vänta med tills mamma kommer. Hon kan det där bättre än mig :-)

Nu vaknade Wille i vagnen :)
Kram

Inredningsfunderingar

Fisen smakar på fossingen


Jag har suttit och gjort i ordning dopkorten på en sida på internet. Är typ klara nu men jag måste sova på saken bara. Imorgon blir det nog en beställning. Wille ligger och sover i sin säng och jag och Fredrik sitter i soffan. Ska dock ta kvällen strax, är trött.


När vårt kök är klart ska vi göra i ordning hallen. Vår elcentral måste dock flyttas först så det är inte bara bara. Men, jag sitter och funderar på hur jag vill ha det. Vill ha samma i hallen som i trappan upp och även i stora hallen på övervåningen så det blir enhetligt. Eftersom jag ÄLSKAR allt som är vitt och lantligt vill jag gärna ha pärlspont där med (precis som i köket). Är rädd bara att det blir för vitt. Men jag tror inte det, utan jag tror faktiskt vi kommer köra på det. Det är väldigt högt i tak i vår trapp så det kommer kännas så luftigt och fräscht med vit panel. Som tur är behöver jag inte bestämma detta över en natt, jag har ju faktiskt tid att fundera. Den gången vi ska göra i ordning vårt vardagsrum (är långt fram i tiden eftersom vi har mycket annat på g) vill jag ha ha en tapet från kollektionen Falsterbo (boråstapeter) Den är så fin  med text och förgätmigej på. Den är dock väldigt mönstrad så inget jag skulle ha på alla väggar här. Men som sagt, det är långt fram så jag har tid att fundera på det med :)


Nu har Fredrik gått och lagt sig så jag ska borsta tänderna och sen kryper jag med ner i sängen.


Godnatt & kram!


Lista! :)

Wille sover ute på altanen, Fredrik är och slänger skräp och morotskakan står i ugnen så jag passar på att göra en lite rolig lista när jag ändå inte har nått annat för mig :) 

När fick du reda på att du var gravid? I vecka 6, januari 2011.
Hur gammal var du? Nästan 20
Hur tog din partner det? Han blev chockad men glad!
Mådde du mycket illa? Nej inget alls faktiskt.
Hade du mycket halsbränna? Nepp
Var du känslig? Nä det tror jag inte
När kände du bebisens första sparkar? I vecka 20
Var du ofta orolig? Nja, ibland så var man ju orolig, men inte mer än nån annan tror jag.
Sparkade bebisen mycket? Ja, han var lika livlig i magen som han är nu ;)
När började du läcka bröstmjölk? Läckte aldrig under graviditeten :)
Fick du bristningar? Ja, sista veckan kom dom tyvärr. Men inte så värst mycket ändå.
Blödde du någon gång? Nej
Hur många Ultraljud gjorde du? 4 st
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Så fort som möjligt och så lite smärta som möjligt ;)
Hur började din förlossning? Fick värkar på fredag morgon, han är född 12.18 på lördag
Hur många timmar tog din förlossningen? Vi kom in på förlossningen 23 (hade haft värkar i 13 timmar då) så 13 timmar efter vi kom in på förlossningen är han född.
Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt? Vaginalt
Hur mycket var du öppen när du kom in? 4 cm
Vilken smärtlindring tog du? Lustgas och epidural
Dragen med sugklocka? Ja
Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? Hade krystvärkar i nästan tre timmar.
Blev det komplikationer? Nej, han ville inte ut bara så därför fick det bli sugklocka.
Vad tyckte du var jobbigast? Sugklockan, aj aj aj!
Var du rädd för något? Nej,konstigt nog var jag inte det. Var så inställd på att han skulle ut så för mig fanns det inget annat.
Skrek du? Haha jaaaa, massor!
Hur många var inne i förlossningsrummet? Jag vet inte exakt men det står på papprena. Tror det var 2 undersköterskor, en barnmorska, en barnläkare, en gynläkare och läkaren som tog hand om sugklockan.
Hade du någon nära med dig? Fredrik såklart
Vilken vecka födde du i? 41
Vad var vikt och längd på bebisen? 3540 gram och 51 cm
Ammar du? Nu ammas det inte mycket men jag har precis slutat. Så jag helammade till 4½ månad typ.
Hur gammal är bebisen nu? Snart 7 månader.
Vad tyckte du om förlossningen? Världens häftigaste upplevelse. Det gjorde sjukt ont men det var sååå värt det! :)
När kommer nästa barn? Den som lever får se ;)

När fick du reda på att du var gravid? I vecka 6, januari 2011.
Hur gammal var du? Nästan 20
Hur tog din partner det? Han blev chockad men glad!
Mådde du mycket illa? Nej inget alls faktiskt.
Hade du mycket halsbränna? Nepp
Var du känslig? Nä det tror jag inte
När kände du bebisens första sparkar? I vecka 20
Var du ofta orolig? Nja, ibland så var man ju orolig, men inte mer än nån annan tror jag.
Sparkade bebisen mycket? Ja, han var lika livlig i magen som han är nu ;)
När började du läcka bröstmjölk? Läckte aldrig under graviditeten :)
Fick du bristningar? Ja, sista veckan kom dom tyvärr. Men inte så värst mycket ändå.
Blödde du någon gång? Nej
Hur många Ultraljud gjorde du? 4 st
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Så snabb som möjligt och så lite smärta som möjligt ;)
Hur började din förlossning? Fick värkar på fredag morgon, han är född 12.18 på lördag
Hur många timmar tog din förlossningen? Vi kom in på förlossningen 23 (hade haft värkar i 13 timmar då) så 13 timmar efter vi kom in på förlossningen är han född.
Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt? Vaginalt
Hur mycket var du öppen när du kom in? 4 cm
Vilken smärtlindring tog du? Lustgas och epidural
Dragen med sugklocka? Ja
Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? Hade krystvärkar i nästan tre timmar.
Blev det komplikationer? Nej, han ville inte ut bara så därför fick det bli sugklocka.
Vad tyckte du var jobbigast? Sugklockan, aj aj aj!
Var du rädd för något? Nej,konstigt nog var jag inte det. Var så inställd på att han skulle ut så för mig fanns det inget annat.
Skrek du? Haha jaaaa, massor!
Hur många var inne i förlossningsrummet? Jag vet inte exakt men det står på papprena. Tror det var två undersköterskor, en barnmorska, en barnläkare, en gynläkare och läkaren som tog hand om sugklockan.
Hade du någon nära med dig? Fredrik såklart
Vilken vecka födde du i? 42
Vad var vikt och längd på bebisen? 3540 gram och 51 cm
Ammar du? Nu ammas det inte mycket men jag har precis slutat. Så jag helammade till 4½ månad typ.
Hur gammal är bebisen nu? Snart 7 månader.
Vad tyckte du om förlossningen? Världens häftigaste upplevelse. Det gjorde sjukt ont men det var sååå värt det! :)
När kommer nästa barn? Den som lever får se ;)

Måndag!

Ny vecka igen! Imorgon blir vår lilla plutt 7 månader och jag kan inte förstå det. Försöker verkligen att njuta av varje dag nu, man måste verkligen det eftersom tiden springer iväg. Tiden har aldrig gått så fort som den gör när man fått barn.

Vi har i alla fall haft en bra helg! I fredags var Fredrik iväg till Karlstad. Jag & Wille stannade hemma eftersom han skulle med bord och stolar. Då blev det för trångt i bilen med vagn och grejer så vi stannade hemma. Eller ja, hemma och hemma, vi var nere på stan en lång stund på dagen och jag köpte en tröja och två löpare. Ville ju ha en ny på vårt nya bord! Bytte Willes skor till storlek 20 eftersom 19 var lite trånga. 

Åh det blev så fint i köket med nya bordet. Förut hade vi ett jättefint ek bord med 6 stolar men det var lite för stort för vårt kök. Det var 180 cm och det vi köpte nu är 140 cm (finns två iläggsskivor med) så det blev stor skillnad. 

I lördags fyllde Fredriks pappa 50 så då var vi ute på Gategästiveri och åt. Wille skötte sig jättebra! Efter att vi ätit mat och tårta åkte vi ut till Åmot och stannade där en stund. När vi kom hem var det läggdags för Wille och jag och Fredrik såg på hockeyn. Sen somnade vi båda på soffan, haha så skönt ju!

Igår var det dags för premiärgrillning! Vi bjöd Fredriks föräldrar på mat och det blev jäääättegott. När sommarn närmar sig vill man ju äta grillat varje dag typ. I sommar kommer jag och Fredrik vara lediga 8 veckor ihop och då kommer det nog grillas en hel del tror jag ;) 

Wille sover på altanen och jag ska ta och plocka ihop lite, vika lite tvätt osv :)
Kram

Irriterad..

Ah, jag är så irriterad. Jag har varit irriterad över detta bra länge men nu spårar det snart uur. Jag är så grymt jävla trött på att vissa tror dom kan höra av sig när dom vill och att det bara är att komma och gå. NEJ! Ända sen vi fick Wille har det verkligen visat sig vilka det är som bryr sig och jag kan lova att det är absolut inte så jag trodde det skulle va. Det märks så tydligt på vissa att man är på olika nivåer i livet nu, medan det märks mindre på andra. En del går det att prata och ha kul med medans det verkligen inte går med andra.



Jag måste dock säga, jag är så sjuuukt jäkla tacksam för allt. För Wille, för Fredrik, för mina små hundar, för vårt hus. Jag skulle inte byta mot NÅTT.



Nu till nått annat. Jag har bokat tid för Willes dop! Det är inte helt bekräftat än, de var ju tvugna att kolla med prällen först. Vi har ganska klart för oss vilka vi ska bjuda, men det känns som jag ska bjuda vissa bara för att & det vill jag egentligen inte. Vill ju att folket som är där ska vara människor som faktiskt bryr sig om Wille, men även oss. Och som är glada för vår skull. Annars blir det ju bara fel. Tur jag har nån vecka till att fundera på detta. :)




Kort på kort!

Idag beställde jag ett nytt visa-kort! Och på kortet beställde jag ett kort på Willemannen!
Detta kortet fick det bli, så sjuuukt söt!
Har precis gjort 2 beställningar från Jotex som hade rea på ALLA hissgardiner, 49,90 kr per gardin. GALET om ni frågar mig. Kollade på KOBBE hissgardin tidigt i våras men tyckte det blev dyrt med 600 kr i och med att jag redan hade köpt andra. Nu fick jag alltså samma gardin jag vill ha för 100 spänn. GLAD TJEJ! Nu kan jag lägga mig nöööjd. Köpte med två krunor som jag tänkt ha en murgröna i och lite ljus. I andra beställningen slängde jag dessutom med två fönsterlampor som jag ska ha i våra små fönster här hemma. Har kikat efter det länge och nu hittade jag några som var lagomt stora. Som sagt, NÖJD tjej!
GODNATT

Långhelg

Hej!
Här är allt bra! Vi har haft en suuuperbra helg & Fredrik har varit ledig ända tills idag. Älskar när
han är långledig. Tycker det är jätteskönt att ha honom hemma mer. Ska bli så mysigt att vi är
lediga 8 veckor tillsammans i sommar, även om vi säkert kommer gå varandra på nerverna också
ibland.


Vi hade en jättemysig Valborg. Var hemma och såg på film och så men tog kvällen ganska tidigt
eftersom jag vaknade tidigt på morgonen. Wille sover i sin säng varje natt nu och har de
senaste nätterna sovit i ca 11 timmar utan att vakna överhuvudtaget. Helt sjukt och
jag är jättetacksam. Vet att det inte är så självklart så jag är glad så länge
det är så men samtidigt är jag inställd på att det kan förändras när
tänder, sjukdomar osv kommer.


Idag har jag varit på stan och shoppat lite. Köpte mig ett par jeans och en tunika och till Wille köpte jag ett par byxor, body och en skjorta. Köpte också ett par Nike skor men dom ska jag byta till större storlek tänkte jag. Annars köpte jag mest inredning som vanligt! Lamskärm, lampfot, kuddfodral, zinkhus, IB Laursen vispskål & lite ljuslyktor. När jag var färdig på stan åkte jag inom Erikshjälpen för att se om jag hittdade nå gammalt fynd. Var tyvärr inget som föll mig i smaken så jag åkte till Granngården istället och köpte blommor. Så i eftermiddag har jag & Wille planterat blommor. Planterade i en sockerlåda bland annat och det blev faktiskt väldigt fint. Ska dock göra om lite men är ändå väldigt nöjd. Hade två stora lerkrukor stående som jag faktiskt låtit vara i den färgen, utan att måla vitt alltså. Men jag tog en sten och rev på dem förut och gnidde in dem med massa jord för att få den "slitna looken" och det blev faktiskt väldigt fint.


Vilket underbart väder vi haft nu de senaste dagarna. Vi har kommit fram till att vi ska köpa material så får Fredrik bygga en sandlåda till Wille. Vi ska dessutom fixa en gungställning till honom. Känner på mig att vi kommer spendera myyycket tid i trädgården under sommaren om vädret tillåter och då är det ju så kul om Wille kan få ha lite grejer.


Fredrik ska till Karlstad på fredag, får se om jag och Wille följer med. Då ska han iaf köpa med ett nytt köksbord från Ikea! Jag vet inte hur jag vill ha det än. Som det är idag har vi ett stort bord med 6 stolar, men nu vill jag ha ett lite mindre. Men, den stora frågan är ju om man ska ha fyra stolar eller två stolar och en kökssoffa på ena sidan? Är i så fall ute efter en mindre kökssoffa med kors i ryggen precis som det är på stolarna. Har hittat en i Karlstad och jag har mailat, smsat och ringt säljaren men hon svarar inte :( Och jag vill sååå gärna ha den soffan! Typiskt. Ska försöka imorgon igen tänkte jag.

Bilder från ikea.se 

Detta bord och stolarna är det vi har tänkt. Tror det kommer bli väldigt fint! 


Nu ska jag dega i soffan, går nog strax och lägger mig. Är trött idag :)
Kram


Namn: Matilda Eklöw
Ålder: 20
Bor: Arvika
Civilstatus: Förlovad med Fredrik

Övrigt: 20-årig tjej boende i de värmländska skogarna. Har nyligen flyttat till hus med min Fredrik och våra små hundar Dixon och Mayia. Den 30 september beräknas vår lilla kille i min mage titta ut I min blogg skriver jag bland annat om graviditet, hundar och renovering. Hoppas ni kommer trivas! Kram